3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Şehit cenazeleri Ankara'ya gönderildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta törer örgütüne yönelik yürüttüğü operasyonda şehit olan askerlerden 2'sinin cenazesi, bugün askeri uçakla Ankara'ya gönderildi.

Olumsuz hava şartları yüzünden helikopterle taşınamadığı için 2 ambulansa konularak dün gece Van'a getirilen cenazeler Asker Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Şehit cenazeleri, bugün sabah 09:30 sıralarında Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Helikopter Filo Komutanlığı'na getirilerek burada bir tören düzenlendi.

Tören sonrası şehitlerin cenazeleri silah arkadaşlarının omuzlarında askeri uçağa konuldu. Daha sonra askeri uçak şehitlerin cenazelerini Ankara'ya götürmek üzere Van Ferit Melen Havaalanı'ndan ayrıldı. Şehitlerin kimlik bilgileri hakkında basın mensuplarına bilgi verilmezken, dün Van'a gelen Kara Kuvvetleri'ne ait başka bir özel uçak ise Ankara'ya döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 12:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir yağızer IP: 85.99.178.xxx Tarih : 27.02.2008 15:37:00

ben bu olaylara şahsen hiç katılmıyorum bu gün başbakan erdoğanın oğluda sınırda olsaydı katılırdım yada şuan hangi paşanın oğlu sınırdadır bu savaşı yaptırıyorlar mantıksız bir iş yapılıyor allah türkeyiyi erdoğandan kurtarsın