2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Şehit polise hazin tören

Van'da sabah saatlerinde işine giderken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan polis memuru İbrahim Yüce'nin cenazesi, düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere gözyaşları ve dualarla memleketine uğurlandı.

Şehit polis memuru İbrahim Yüce için Van İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen cenaze törenine, Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay, Adalet ve Kalkınma Partisi Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Gülşen Orhan ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, İl Müftüsü Osman Artan, Yüce'nin eşi Emine Yüce, kızı Hamide Beyza Yüce, meslektaşları, askeri erkan, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi morgunda alınan şehit polis memuru Yüce'nin cenazesi, İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait ambulansla tören alanına getirildi. Türk bayrağına sarılı olan Yüce'nin tabutunu ambulansta alan meslektaşları tören alanına getirdiler. Yüce için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından özgeçmişi okundu.

Burada bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, dün büyük bir sevinç içinde kutladıkları Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümünün, bu sabah duydukları elim trafik kazası ile üzüntüye dönüştüğünü kaydetti. Polis memuru Yüce'nin Van'ın ve tüm Türkiye'nin şehidi olduğunu belirten Kesmez, İbrahim Yüce'nin Van'da verdikleri 18'nci şehit olduğunu anlattı.

Yüce'nin ailesi ve meslektaşlarına da seslenen Kesmez, "Üzülmeyiniz, İbrahim Yüce'yi şehit verdik. Bu vatan için bu meslek için nice şehit vermeye de hazırız. Bunu da burada bugün ispatladık. İspatladığımıza da inanıyoruz" şeklinde konuştu.
İl Müftüsü Osman Artan'ın okuduğu dualarının ardından şehit polis memuru Yüce'nin tabutu meslektaşları tarafından tekbir sesleri arasında omuzlarda taşındı.

Meslektaşları tarafından karanfillerle donatılan tabut tekrar ambulansa konuldu.
Şehit polisin henüz 2 yaşında olan Hamide Beyza isimli kızı yakınlarının kucağında elindeki biberonu ile oynarken, ayakta durmaktan zorluk çeken ve sık sık baygınlık geçiren eşi Emine Yüce ise bayan polis memurları ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Uçakla Ankara'ya gönderilen Yüce'nin cenazesinin burada da defnedilmek üzere memleketi Trabzon'a götürüleceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 19:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa IP: 85.99.12.xxx Tarih : 9.06.2008 00:21:58

allah rahmet eglesın kendısı komsumuzun kerdeşi olurdu