5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Şehit polise hüzünlü veda

Van'ın Çaldıran ilçesinde kaçak şahısları taşıyan araçları takip ederken, içinde bulundukları resmi otomobilin takla atması sonucu şehit olan polis memuru Volkan Avcı için tören düzenlendi.

Çaldıran İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli polis memuru Volkan Avcı, beraberindeki Gökhan Kaya ile görev esnasında durumundan şüphelendikleri 2 aracı takip ettikleri sırada trafik kazası geçirmişlerdi. Kazada ağır yaralanan polis memuru Volkan Alıcı ile Gökhan Kaya Çaldıran Devlet hastanesi'ne kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen polis memuru Alıcı şehit olurken arkadaşı Kaya ise Van'a sevk edilmişti.

Ankara'nın Şereflikoçhisar kazasına dünyaya gelen şehit polis memuru Volkan Alıcı (23) için Van Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bugün tören düzenlendi. Saygı duruşunun ardından şehit polisin özgeçmişi okundu. İl Müftüsü Osman Artan tarafından yapılan duanın ardından bir konuşan Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert polisliğin önemine değindi.

Mert "Herkesin bildiği gibi polislik süreklilik arz eden bir görevdir. Bu görev içerisinde vatandaşın canını, malını, emniyetini ve can güvenliğini sorumluluk hissederek gece gündüz, soğuk sıcak demeden iyi şekilde yapmaya çalışarak bir çok riski de göğüslemek anlamına gelmektedir. Bu ülkede gerek emniyet teşkilatı, gerekse silahlı kuvvetler, vatanın bölünmez bütünlüğü olmak üzere vatandaşın can ve mal emniyetini korumak uğuruna bir çok şehit verilmiştir. Bugün de polis memuru kardeşimiz Volkan Alıcı, Çaldıran ilçemizde göreve başlayalı henüz 13 gün olmasına rağmen herkesin uyuduğu bir saatte suç ve suçluyu kovaladığı esnada geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hakkın rahmetine kavuşarak şehit olmuştur. Bu nedenle başta bütün şehitlerimiz olmak üzere merhum polis memuru Alıcıya, Allah'tan rahmet yakınlarına ve teşkilatımıza başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Törenin sona ermesinin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, polislerin omzunda ambulansa bindirilerek memleketi olan Ankara'nın Şereflikoçhisar kazasına gönderilmek üzere Van Ferit Melen Havaalanı'na götürüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 14:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?