7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Şehitler için yoklama yapıldı

ŞEMDİNLİ ŞEHİTLERİ İÇİN VAN'DA YOKLAMA YAPILDI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi bir grup genç, ellerindeki Türk bayraklarıyla Şemdinli'deki saldırıda şehit düşen askerler için yoklama yaptı.

Öğrenciler, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Burada öğrenciler adına hazırlanan ortak metni okuyan YYÜ Veteriner Fakültesi öğrencisi Alper Koçan, bölücü terör örgütünün son dönemlerde yaptığı katliamları protesto etmek ve kendilerinin de birer Mehmetçik olduklarını söylemek için toplandıklarını söyledi. Şehit askerlere Allah'tan rahmet dileyen Koçan, "Bu vatan evlatları gözlerini kırpmadan vatan uğruna savaşmayı nasıl göze aldıysa, biz de YYÜ öğrencileri

olarak 1915'te Çanakkale Savaşı'na giden ve 1921 yılına kadar mezun veremeyen Darülfünun Tıbbıye öğrencileri gibi savaşa hazır olduğumuzu belirtir, buradan tüm Türkiye'nin gözü önünde şehitlerimizin de aramızda olduğuna inanarak yoklama yapmak istiyoruz" dedi.

Alper Koçan, daha sonra Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'nın saldırısı sonucu şahadete giden şehitlerin isimlerini tek tek okudu ve kalabalık bir ağızdan 'burada' dedi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı da atan kalabalık, daha sonra sessizce dağıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri ise her hangi bir olaya karşı güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

ŞEMDİNLİ ŞEHİTLERİ İÇİN VAN'DA YOKLAMA YAPILDI
ŞEMDİNLİ ŞEHİTLERİ İÇİN VAN'DA YOKLAMA YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 18:10:01
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 11:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?