1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Şehitlere son görev

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen askerlerin naaşları, Van’da düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen saldırıda şehit olan 8 asker için Van Jandarma Filo Komutanlığında bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan törende bir konuşma yapan Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Metin Özek, aziz vatanımızın bekası ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, vazifesi uğruna canını hiçe sayarak feda eden kahraman 8 silah arkadaşını ebediyete yolcu etmenin acısı ve aynı zamanda onuru ve gururu içerisinde olduklarını söyledi.

Özek, “Milletimizin bağrından çıkmış evlatları olarak hüznümüz büyük ama kendimize olan güvenimiz ve görevimize olan inancımız her zaman daha büyüktür. Vatanımızın bu kutsal köşesinde masum insanlarımızı kendine kalkan yapıp Mehmetçiğin merhametini istismar ederek düzenlediği hain saldırılarda şehit verdiğimiz, her gün beraber olup aşımızı paylaştığımız arkadaşlarımızın acısı, yüreğimize attığımız gözyaşlarımıza can suyu olacaktır. Görevimize ve kendimize olan inancımız karşısında terör örgütü eriyip gidecektir ve hayalleri gibi karanlık dünyalarında yok olacaktır. Atalarımızın emaneti olan kutsal vatan toprağını bin yıldır yurt edinmiş olan aziz milletimizin evlatları olarak bilinmesini isteriz ki, dün Yeşiltaş’ta canlarını hiçe sayan arkadaşlarımız gibi, biz hepimiz en kutsal mertebeye ulaşmak için hazırız. Kutsal vatan topraklarının bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna kanlarımızla yazdığımız tarih, bizler için birer övünç kaynağı ve gıpta edilecek davranış örneği olarak nesilden nesile aktarılacak ve bir cesaret timsali olarak anılacaktır. Gösterdiğiniz bu büyük fedakarlık ve kanınızın son damlasına kadar topraklarımızı koruyacağınızı ve şanlı bayrağımızı sonsuza dek dalgalandıracağınızı, atalarımıza layık birer evlat olarak tüm dünyaya gösterdiniz. Yüreğimizde yaktığınız bu ateş; beraberliğimize, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede tükenmez gücümüze ebedi kaynak teşkil edecek, gönlümüzde ve yüreğimizde sonsuza dek yanacaktır” dedi.

Şehit ailelerine de seslenen Tuğgeneral Muharrem Metin Özek, “Kahraman şehitlerimizin değerli aileleri, şehitlerimizin bizlere yadigarı olarak her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz. Bir evladınızı yitirdiniz ama binlerce evladınız oldu. Sizin sevginiz ve desteğiniz yüreğimizdeki acıyı hafifleten ve inancımızı pekiştiren büyük etken olacaktır” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşman ve Van İl Müftüsü Nimettullah Arvas tarafından okunan duaların ardından şehitlerin naaşları silah arkadaşları tarafından omuzlara alınarak uçaklara taşındı. 8 şehidin naaşını taşıyan 2 askeri kargo uçağı Van’dan ayrıldı.
Şehit Mehmetçikler için yapılan törene; İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2012 Çarşamba 12:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?