2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Şehitlerin cenazeleri uğurlandı

Başkale ilçesi yakınlarında dün meydana gelen trafik kazasında şehit olan Binbaşı Fikret Aksungur ile Uzman Çavuş İhsan Kaya'nın cenazeleri memleketlerine gönderildi.

Başkale'den ambulansla Van'a getirilen cenazeler Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na götürüldü. Burada düzenlenen törenin ardından Binbaşı Aksungur ile Uzman Çavuş Kaya'nın cenazeleri, ambulansla Helikopter Filo Komutanlığı'na getirildi. Askerlerin omuzunda taşınan cenazeler, memleketlerine gönderilmek üzere askeri uçağa bindirildi. Şehit Binbaşı Aksungur'un cenazesi Konya'da, Uzman Çavuş Kaya'nın cenazesi ise Çorum'da toprağa verileceği belirtildi.

Bu arada kazada hafif yaralanan minibüs sürücüsü İsmail Alkan Başkale Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından bugün sabah saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sürücü Alkan buradaki ifadesinin ardından adli mercilere çıkartıldığı öğrenildi Van'dan Hakkari'ye asker taşıyan 30 VA 096 sivil minibüs, dün Başkale-Hakkari karayolunun 8. kilometresinde hatalı sollama yapan araçlara çarpmamak için sürücünün direksiyonu ani kırması üzerine şarampole devrilmiş, kazada Binbaşı Fikret Aksungur ile Uzman Çavuş İhsan Kaya şehit olurken, 4 asker de yaralanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 17:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?