3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Sel felaketi tatil yaptırmadı

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, sel felaketinin ardından bütün personelin bayram izinlerini kaldırdıklarını belirterek, hasar tespit çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.


Ramazan bayramının birinci günü Van'da meydana gelen sel sonrasında yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Çalışmalar hakkında mahalle muhtarlarını bilgilendirmek için basın toplantısı yapan Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ekipleri ile müşterek yaptıkları hasar tespit çalışmalarının ardından hazırlanacak raporların valilik, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderileceğini belirtti. Belediye meclis salonunda mahalle muhtarları ile bir araya gelen Başkan Yenigün, 12 mahallede büyük hasarın meydana geldiğini belirterek, "Bayram akşamından itibaren belediye ekiplerimiz eksiksiz olarak hizmetlerini sürdürmektedir. Nöbet tutacak ekiplerimiz haricinde bütün personelin bayram izinlerini kaldırarak göreve çağırdık. Bayram tatili yokmuş gibi belediye personelimiz bütün ekipleri ile mahallelerimizde çalışmalarını sürdürmektedir. Sel afeti nedeniyle başta Yenimahelle, Hacıbekir, Şabaniye, Karşıyaka, Cevdetpaşa, Süphan, Akköprü, İstasyon, Abdurrahman Gazi, Vali Mithatbey, Beyüzümü ve Seyit Fehim Arvasi olmak üzere 12 mahallemizde büyük hasar meydana geldi. Diğer mahallelerimizde ise az çok taşkınlar yaşandı. Bu afet nedeniyle hemen hasar tespit komisyonları kuruldu. Bu komisyonlar şu anda mahallelerde hasar tespitinde bulunuyor. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz 90 personel sadece bu çalışmaları yürütüyor. Şu ana kadar 280 noktaya ulaşıldı, bu noktalara 25 ekiple müdahale edildi. Belediye hizmet alanı içerisinde yaptığımız tespitlere göre 90 menfez, 6 köprü ve 10 asfalt cadde tamamen tahrip olmuştur. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ile Belediye İmar Müdürlüğü ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını sürdürmektedir. Bu bir kaç gün daha devam edecektir. Hasar tespit çalışmaları bittikten sonra hazırlanacak raporlar valilik, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne intikal ettirilecektir" dedi.


Başkan Burhan Yenigün, sel felaketi nedeniyle evleri oturamaz hale gelen 5 aileyi belediye imkanları ile otele yerleştirdiklerini de belirterek, bu ailelerin evlerine geçene kadar otelde barındırılacağını sözlerine ekledi. Toplantıya katılan mahalle muhtarları ise gördükleri aksaklıkları Belediye Başkanı Burhan Yenigün'e aktardı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 17:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?