5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sel hayatı felç etti

Van'ın Muradiye ilçesinde yaşanan ikinci sel baskını ağır hasara neden oldu.

İlçenin Karaoğlan, Fatih ve Şehit Mehmetbey mahallelerinde kalan köprüler de yıkıldı, içme suları kesildi. Mahallelerin ilçeyle ulaşımı sağlanamıyor.
İlçede sağanak şekilde yağan yağmur dağlık bölgede sele dönüşerek yerleşim bölgelerine indi. Önceki gün yaşananın ardından gelen sel felaketi sırasında çaresiz kalan vatandaşlar, dağdan gelen sel ve taş sesleriyle koşarak ve araçları ile evlerine kaçmaya başladı. Fakat sel yol vermeyince araçlarıyla birlikte mahalle dışında kalarak sadece olayı izlemekle yetindiler, cep telefonlarıyla aileleriyle görüştüler. Birçok evi basan sel suları taşları evlerin içine kadar getirirken bazı vatandaşlar at arabasıyla karşıya geçerek evlerine ulaşmaya çalıştı. At arabası vatandaşlara bir saat boyunca servis yaparak taşıdı. Olay yerine gelen İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri gördükleri manzara karşısında hayrete düştüler.


Selin içme suyu borularına zarar vermesi yüzünden bazı mahallelere iki gündür su verilemiyor. Sel karşısında çaresiz kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, olaya sadece bakmakla yetindiklerini, endişelerinin sürdüğünü anlattılar. Kadın çoluk çocuk evlerine kadar gelen çamurları temizlemeye koyulan, yaraların sarılabilmesi için devletten acil yardım beklediklerini belirten vatandaşlar, "Belediye tek araçla bu işin altından kalkamaz, bu bir afettir. Devletten biran önce yardım etmesini bekliyoruz" dediler.


Sel sularına kapılarak ağır yaralanan Fikret Çağlar(62) isimli bir vatandaş ise Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 16:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?