2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Sel mağdurları otele yerleştirildi

Van'da önceki gece meydana gelen selden evleri zarar gören vatandaşlar belediye tarafından otele yerleştirildi.


Bayramın birinci günü yağan ve şiddetini arttırarak devam eden yağmur ve dolu sonucunda meydana gelen selde bir çok ev ve iş yeri zarar gördü. Selden zarar gören vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışırken, belediye de evleri oturulamaz hale gelen 5 aileyi otele yerleştirdi. Selden zarar gören Karşıyaka Mahallesi sakinleri, maddi hasarlarının büyük olduğunu belirterek, yetkililerden yardım talebinde bulundu. Mahalle sakinlerinden Mehmet Emin Talaşlı, selden dolayı kullanılacak eşyalarının kalmadığını ifade ederek, çocukları ile birlikte geceyi otelde geçirdiklerini söyledi.

Mahallelerinde büyük oranda hasar meydana geldiğini belirten Mevlide Kutluk, evlerinin kullanılamayacak duruma geldiğini dile getirdi. Kutluk, "Önce seli önlemeye çalıştık. Ama bir türlü başarılı olamadık. İçeriye her yerden su giriyordu. Kanalizasyon suları yiyeceklerimize karıştı. Sonra da bu pis sulardan dolayı akrepler çıkmaya başladı. Evin her yerinden akrep çıkıyor. Belediye dün akşam bizi otele yerleştirdi. Fakat bu yetmez. Erzakımız, kömürümüz, yakacağımız gitti. Evimizde de büyük hasar var. Bayağı bir tamirat gerekiyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Evleri selden dolayı kullanılamayacak halde olan ve belediye ekipleri tarafından otele yerleştirilen 5 aile fertleri ise geceyi sıcak bir ortamda geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Belediye yetkilileri ise evlerdeki sorunlar çözülene kadar ailelerin otelde barındırılacağını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 17:28:53
Güncelleme :2 Ekim 2008 Perşembe 17:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?