3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Selahaddin Direk AKP'den aday adayı

Van'ın tek yeminli mali müşaviri olan Selahaddin Direk, Van Belediye Başkanlığı aday adaylığı için Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) başvuruda bulundu. 

Maraşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Van İl Başkanlığı'na gelen Selahaddin Direk, İl Başkanı Vesim Yaviç ile düzenlediği bir basın toplantısı ile aday adaylığını başvurusunda bulundu. 

Düzenlenen ortak basın toplantısında kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Yaviç, Van'ın yetiştirmiş ender şahsiyetlerden biri olan Direk'in partilerinden aday adayı olmasının kendisini sevindirdiğini ifade etti. Genel Başkanları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 46 ilin milletvekilleri ile gruplar halinde istişare toplantısı yapacağını kaydeden Yaviç, ayrıca yapılacak olan il teşkilat temayül ve kamuoyu yoklamasının ardından belediye başkanlarını açıklayacaklarını kaydetti. 

Daha sonra bir konuşma yapan Direk ise seçilmesi durumunda sözde değil özde hareket edeceğini belirtti. Mesleği gereği bir hesap kitap adamı olduğunu vurgulayan Direk, kıt kaynaklarla optimal bir çıkış yolu sergileyeceğini anlattı. 

Savurganlığa ve vurdum duymazlığa asla izin vermeyeceğini de belirten Direk, halkı ile birleşen, halkına değer veren, kederde ve sevinçte onlarla birlikte olan sosyal sorumluluk bilinci ile hareket edeceğini kaydetti. 

Direk, "Koordineli ekip anlayışına duyarlı hizmet üreten bir kadronun birlikteliğinin sağlanması yoluna mutlaka gidilecek. Belediyede kurumsallaşmaya önem verilecek. Kurumun her ünitesi zincirleme sorumluluk anlayışı içerisinde, birlik ve çözüm üretecek bir hizmet anlayışı ön planda tutulacak. Özellikle planlamaya önem verilecek. İlin sorunları için objektif kriterler çerçevesinde kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar göz önüne alınarak hareket edilecek. Van'ın konumu itibariyle, hak ettiği yere gelmesi için Van halkının katmanları ile iyi bir diyalog çerçevesinde hareket edilerek birlikte çözümler üretilecek. Sivil toplum örgütleri ile periyodik toplantılarla bir araya gelinerek onların görüş ve önerileri alınarak sorunların çözümü noktasında birlikte hareket edilecek. Sivil anlayışa dayalı istişare kent konseyi kurulacak. Her ay bu konseyi ile ilin sorunları değerlendirecek. Proje hazırlama kurulu oluşturulacak. Bu ekibin görevi sadece Van'ın ekonomik, sosyal ve kültürel alanına yönelik katkı sağlayabilecek projeler üretmek olacak" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından Direk, başvuru belgelerini İl Başkanı Yaviç'e teslim etti. Direk'in başvurusu ile AK Parti'den Van Belediye Başkanlığı aday adayların sayısı dörtte çıktı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 17:34:41
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 18:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?