5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Şelale kıyısında Uçurtma Şenliği

Van'ın Muradiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Mavi Köprü Projesi kapsamında düzenlenen Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.


Muradiye Şelalesi kıyısında düzenlenen şenliğe, İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam, Garnizon Komutanı Ümit Semerci, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Okşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, kamu kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Emniyet Müdürlüğü tarafından temin edilen uçurtmaların çocuklara dağıtılmasıyla başlayan şenlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Aldıkları uçurtmaları polis ağabeyleri ile birlikte yapan öğrenciler, daha sonra uçurtmalarını gökyüzünde havalandırmaya
çalıştılar. Katılımın yoğun olması nedeniyle öğrenciler uçurtmalarını havalandırmakta zorluk çekerken, yine de eğlenmesini bildiler. Öğrenciler bir kısmı uçurtmaları ile uğraşırken bir kısmı ise halay çekmeyi tercih etti.

Protokol üyelerinin de arada katıldığı halaylar sonrasında kolbastı oynandı. Kolbastı oyununda öğrencilere eşlik eden Trabzonlu Kaymakam Ömer Sağlam, yaptığı gösteriyle büyük alkış aldı. Öğrencilere meyve suyu ve kek ikram edilen şenlik sonunda bir açıklama yapan İlçe Emniyet Müdür Vekili
Lütfü Soyarslan Mavi Köprü Projesi adı altında düzenledikleri etkinliklerin devam edeceğini belirterek, "Birlik ve beraberlik içerisinde bu öğrencilerimizi birlikte doyasıya eğlendirmemize destek verdikleri için emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu şenliğimize katılma şerefini gösteren tüm protokol üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 13:21:06
Güncelleme :24 Mayıs 2009 Pazar 13:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?