2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Şemdinli davası devam ediyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen patlamanın tutuksuz sanıkları astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve PKK itirafçısı Veysel Ateş'ın yargılanmasına yarın Van Askeri Mahkemesi'nde devam edilecek. 

Van Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasında Askeri Savcı Yarbay Hakan İleri, tanıkların iddia ettiği gibi Astsubay Ali Kaya ile PKK terör örgütü itirafçısı Veysel Ateş'in olaydan sonra kendi aralarında yaptığı belirtilen telefon konuşmaları ile atılan bombanın sesinin ilçenin nerelerinde duyulabileceğinin tespiti için kapsamlı bir keşif yapılması talebinde bulunmuştu. 

Talimat yazılmasına rağmen ifadeleri alınamayan 3 tanığın adreslerinin tespiti, yaşanan patlamadan sonra Batman, Hakkari ve Şırnak illerinde güvenlik güçlerince yakalanan PKK terör örgütü mensuplarından Sabri Adanır ve Hasan Salar'ın da aralarında bulunduğu kişilerin dinlenmesi için talimat yazılmasına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 19 Eylül 2008 tarihine ertelemişti. 

Yarın görülecek davanın duruşmasında Askeri Savcı Yarbay Hakan İleri'nin talebini değerlendirecek mahkeme heyetinin, tanıkların ifadelerini dinlenmesi bekleniliyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 12:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?