6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Semt polikliniği hizmete girdi

VAN'DA SAĞLIK HİZMETİ

Van Yüksek İhtisas Hastanesi'nin bünyesinde kurulan semt polikliniği düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Van'da artık vatandaş değil, hizmet vatandaşın ayağına gidiyor. Edremit ilçesinde bulunan Yüksek İhtisas Hastanesi yönetimi, hastanenin şehir merkezinden uzak olduğundan dolayı halkın daha rahat olarak gidebildiği çarşı merkezinde semt polikliniği ve diyaliz ünitesi açtı. Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde kiralanan 5 katlı binada hizmet verecek olan semt polikliniği ile diyaliz ünitesi düzenlenen bir törenle Van Valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun katılımı açılışı yapıldı.

Açılıştan önce kısa bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, açılışını yaptıkları semt polikliniği ile diyaliz ünitesinin Van'ın sağlık sorunlarına çözüm getireceğini söyledi. Halka rahatlık sağlayacak bir semt polikliniği şeklinde tahsis edilen binada günlük 130 kişiye hizmet verebileceğini belirten Orhan, "Tabi ki Edremit ilçesindeki hastanemiz uzaktı. Burası halkımızın rahat ulaşabileceği, hizmet alacağı bir yer oldu. Hastalarımız bütün işlemlerini burada yapabiliyorlar. Tahlilinden en ayrıntılı kan testine kadar burada yapabiliyorlar. Ekstra bir hastaneye gitmelerine de gerek yok. Aynı zamanda semt polikliniğimizden günlük 62 dyaliz hastamıza da hizmet verebilecek. Dolayısıyla halkımıza rahat bir hizmet vereceğini umuyoruz. Gerekli bütün ekipman bulunuyor. Hiçbir bir eksiği yoktur" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu ise son yıllarda sağlık alanında yapılan gelişmelere Yüksek İhtisas Hastanesi'nin semt polikliniğini açarak yeni bir halka eklediklerini kaydetti. Amaçları vatandaşın memnuniyeti olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, "Biz ne diyoruz? 'Vatandaş memnuniyeti bizim için önceliktir' diyoruz. Vatandaşlarımıza, kalp-damar ve diyaliz konusunda şehrin ortasında daha rahat ulaşabilecekleri bir poliklinik açılmış olduk. Burada vatandaşlarımız bütün tahlil ve tetkiklerini yapabilecekleri gibi diyaliz hastalarımız da gelip burada uzman doktor denetiminde diyaliz hizmetleri alabilecek. Temiz ve neziz bir mekan açmış olduk. Bu Van halkına hayırlı olsun. İnşallah ihtiyacımız olmaz. Ama olunca da yanıbaşımızda ter temiz, pırıl pırıl bir mekanımız var" dedi.

Van'da şu an devam eden 2 tane hem bölge için hem de Türkiye için önemli sağlık yatırımı olduğunu vurgulayan vali Karaloğlu, "Bunlardan birisi bölge hastanesi dediğimiz ve yüzde 90'ı tamamlanmış Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni inşallah temmuz veya ağustos aylarında hizmete girecek. Ben bütün Vanlıların gidip orayı görmelerini arzu ediyorum. Gerçekte gidip gördüğünüzde devletimiz adına gurur duyacağınız. Son derece iyi tasarlanmış, mükemmel bir hastane yapılıyor. Ben iddia ediyorum Türkiye'de bizim şu an inşaatı tamamlanmak üzere olan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kalitesinde ikinci bir hastane yok. Açıldığı zaman hepiniz bunu müşahede edeceksiniz. Poliklinikleri çok geniş ve çok ferah, odalarının yüzde 80'i tek kişilik olarak tasarlanmış. Yine ikinci hastanemiz ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü'nde inşaatı devan eden 400 yataklı üniversite hastanesidir. İnşallah bunu da yılsonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. 2011 yılının başında bunu da açacağız. Böylece zaten bölgenin sağlık merkezi olan Van bu iki hastane ile bunu tam olarak tescil etmiş olacak. Sağlık hizmetlinin kalitesi de Türkiye ortalamasının çok çok üzerine çıkacak" şeklinde konuştu.

Vali Karaloğlu ve beraberinde bulunan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ve diğer davetliler ile birlikte semt polikliniğini ile diyaliz ünitesini gezdikten sonra ayrıldılar.

VAN'DA SAĞLIK HİZMETİ
VAN'DA SAĞLIK HİZMETİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 17:18:00
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 20:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
VANLI IP: 88.226.65.xxx Tarih : 21.02.2010 13:51:25

Ben de inandım. Gözünüzü açın Muradiye Devlet Hastanesine bakın. İki kez bütün personel başhekimin zulmü ile ilgili açılan soruşturma hakkında ifadeye çağrıldı. Yetkililer ise görmezden geliyor, kulağını kapatıyor. Şimdiye kadar hiç bir başhekim aleyhine böylesi bir soruşturma başlatılmamıştı. Bu başhekim ile birlikte çalışamayan 3 doktor mecbur kalıp askere gittiler. Personelin % 95'i bu başhekim ile çalışamamakta, hastane günbe gün sekteye uğramaktadır. Bu vatandaşlar ve personeller  daha ne zamana kadar bu eziyeti çekecekler. her doktor başhekim olabilir, ama her doktor idareci olamaz. Tıpkı hiç bir zaman idareci olamayacak başhekim Dr. Ayhan Yıldırım gibi. Lütfen Muradiye hastanesine gelenleri bu kabustan kurtarın. Başını pencereden çıkarıp dışarıdaki bir hastaya küfür edenden idareci olması beklenemez......