5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Şenlik için geri sayım başladı

Van Devlet Tiyatro Müdürü Sedat Şenoğlu, '8. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği'nin her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkulu bir şekilde kutlanacağını ifade ederek, amaçlarının bu etkinliği uluslararası seviyeye getirmek olduğunu söyledi.

Sedat Şenoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında bu yılki 8. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği ile ilgili bilgiler verdi.

Şenliğe katılmak için başvuruda bulunan okul sayısının 30'u bulduğunu anlatan Şenoğlu, "Geçtiğimiz yıl il dışından şenliğimize 2 okulumuz katılmıştı. Ama bu yıl bu sayı 7'yi buldu. Bunların içerisinde Ankara'dan da bir okulumuz katılım göstermiştir. Amacımız yurtdışına açılmak. Şenlik çok önemli bizim için. Dünyada böyle bir şenlik yok ve Van ili için büyük başarı. Çocuklar kendileri yazıyor, kendileri hazırlanıyor ve gelip oynuyorlar bunu da arkadaşları izliyor. Bizim bütün oyunlarımız bu şekildedir. Bu etkinlik sayesinde geçtiğimiz yıl 13 bin 758 öğrenciye ulaştık. Muazzam bir rakam. Hedefimiz bu sayıyı 15 bine ulaştırmaktır. Bunun için 23 Nisan'da 2009 günü Cumhuriyet Caddesi'nde şenliğimize yürüyüşle başlıyoruz. Çocukların ellerinde pankart üzerlerinde kostüm olacak. Daha sonra bahçemizde rap konserlerimiz olacak. 12 Mayıs'a kadar devam edecek olan bu şenlik. Günde iki oyun olacak şekilde sahnelenecek. Ayrıca orman tiyatrosu oluşturacağız. Belirleyeceğimiz bir bölgeye her yıl bu etkinlik kapsamında fidanlar dikeceğiz. Tiyatronun Van'da gelişmesi ve tabana yayılmasında bu organizasyonun büyük katkısı var. Tüm halkımızı çocuklarımızın desteklenmesi konusunda tiyatroya bekliyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 15:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?