2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Serhat Koleji'nin büyük başarısı

Ankara'da hafta içinde düzenlenen 4. Ulusal İlköğretim Matematik Yarışması'nda Özel Van Serhat İlköğretim Okulu öğrencisi Erhan İlbilgi bin 723 öğrenci arasında sıyrılarak Türkiye ikincisi oldu.

Özel Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından bu yıl düzenlenen 4. Ulusal İlköğretim Matematik Yarışması hafta içinde Ankara'da yapıldı. 81 ilden ilköğretim okullarının 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden bin 723 öğrenci katıldı.

Öğrencilere; matematiği sevdirme, öğrencilerin dünyasında anlamsız ezberler yığını olmaktan çıkarıp, gerçek hüviyetini öğretmeye çalışma, bu arada istekli ve yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek ve bilimsel yarışmalara teşvik etmek ayrıca yetenekli öğrencileri ödüllendirmek amacıyla düzenlendiği belirtildi. Yarışmaya Van Özel Serhat İlköğretim Okulu'ndan katılan Erhan İlbilgi, Türkiye ikinci olarak okuluna büyük onur yaşattı.

Okul Müdürü Adem Ergin, alınan sonucun ve elde edilen başarının uzun ve disiplinli bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, "Bu tür yarışmalara öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin özverili çalışmasıyla hazırlanıyorduk. Sonucunda böyle bir başarı ortaya çıktı. 4 senedir düzenlenen bu yarışmada her sene olduğu gibi bu yıl da Van'dan derece alan tek okul olduk. Alınan bu başarılı sonuçtan dolayı öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Bu ödülleri Van'a armağan ediyoruz." dedi.

Zaman
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 18:04:06
Güncelleme :5 Nisan 2008 Cumartesi 18:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan güler IP: 88.252.19.xxx Tarih : 7.04.2008 09:17:51

çocuğumuzu tebrik ederiz de bu çok büyük bi başarı değil gidin köylerde bakın binlerce böyle çocuk var ama hepsi maddi yetersizliklerden dolayı okuyamıyor.bu zamanda herşey para.!!!