2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Servis muamması devam ediyor

Hangi okullara hangi servislerin gittiği, servislerin bu yıl ki fiyatlarının ne kadar olduğu konusunda belirsizlik devam ediyor.

Ancak Van Öğrenci Servisleri Kooperatifi bu yıl Van'da öğrencileri 70 YTL'ye taşımayı amaçlıyor. Bu konudaki taleplerini bir dilekçe ile Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'na bildirdiklerini belirten Kooperatif Başkanı Mümtaz Atacan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'nın servis şoförleri ile bir araya geldiğini, yapılan toplantı sonrasında sorunların giderildiğini anlattı.




Okulların açılmasına az bir zaman kalırken, velileri birde servis telaşı sardı. Çocuklarının güvenli bir şekilde okula gidip gelmesini sağlamak amacıyla okul servislerini tercih eden veliler, bir değişiklik olmaması durumunda bu yıl aylık 70 YTL ödeyecek. Bu konuda Van Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Mümtaz Atacan, kooperatif olarak bir fiyat belirlediklerini ve bunu Şoförler Odası'na bildirdiklerini ve son kararı Şoförler Odası'nın vereceğini açıkladı.
Geçtiğimiz yıl okul servisleri ile ilgili yaşanan sıkıntıların da giderilmesi için servis şoförleri ile bir araya gelen Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, yaptığı toplantı sonrasında sıkıntıların giderilmesini sağladı. Özellikle servislerin birden fazla okula gitmesini engelleyerek yazıhaneler arasında okul paylaşımı yapan Alpaslan, böylelikle servisleri karmaşık bir güzergahtan kurtardı. Toplantı sonrasında alınan yeni bir kararla artık her okula aynı yazıhanede bulunan servisler girebilecek.
Geçtiğimiz yıl servislerle ilgili yaşanan sıkıntılar sık sık gündeme gelmişti. Özellikle servislerde çok öğrenci taşınması, hızlı gidilmesi ve kurallara uyulmaması gibi sıkıntılar yaşanmış, okul yönetimleri "muhatap bulamıyoruz" şeklinde açıklamalar yapmıştı. Bu yıl Van Öğrenci Servisleri Kooperatifi ve bağlı bulunduğu Van Şoförler Odası yeni bir düzenlemeye giderek okulları paylaştırdı her firmanın belli okullara girmesi için gerekli düzenlemeyi yaptı.



SERVİSLER 80 YTL İSTİYOR



Konu ile ilgili bilgi aldığımız Van Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Mümtaz Atacan, bu yıl öğrenci taşımak için belirledikleri fiyatı Van Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanlığı'na ilettiklerini belirtti. Servisler olarak bu yıl için 80 YTL istediklerini belirten Atacan, ancak bu rakamı Van Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın kabul etmediğini dile getirerek, "Biz servis şoförleri olarak bu yıl öğrenci taşımak için 80 YTL istedik. Ancak Şoförler ve Otomobilciler Odası 70 YTL alınmasını uygun gördü. Bu konuda net bir rakam belirlenmedi ama 70 YTL üzerinde karar alındı. Bu en kısa mesafeler için geçerli. Son kararı Şoförler ve Otomobilciler Odası verecek. Ancak bu rakamın belirlenmesini bekliyoruz.



OKULLAR BÖLÜŞTÜRÜLDÜ



Bu yıl yeni bir düzenleme yaptık ve okulları bölüştürdük. yaşanan sıkıntıların giderilmesi için bu çalışma yaptı. Geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntıların ardından Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı duruma el koydu ve bizimle bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda okullar servis şubelerine bölüştürüldü. Artık her okulun şubesi ayrı olacak. Bu uygulamanın başlamasını servis şoförleri istedi. Yaşanan sorunlar giderildi. Şu anda bir sorun yok.



OKUL AİLE BİRLİKLERİNE ÖNEMLİ ROL



Servislerin okullara bölüştürülmesi ile birlikte okul aile birliklerine büyük rol yüklendi. Alınan bu kararın ardından servis şoförlerinin giyimlerine, araçlara nasıl logoların yapıştırılacağına okul aile birlikleri karar verecek. Birinci derecede söz sahibi olacaklar." dedi.

prestij
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 11:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?