5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Servis şoförlerine eğitim semineri

Van'ın Muradiye ilçesindeki okul servisi şoförlerine yönelik bir eğitim semineri düzenlendi.


Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün konferans salonunda verilen seminere, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Gıyasettin Ertuş, Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin İsmail Macit, Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polisi Fazlı Ocak, bazı okul müdürleri ve okul servisi şoförleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin İsmail Macit, okul servisi şoförlerinin yaptığı görevin önemine değindi. Anne ve babaların en değerli varlıkları olan çocuklarını okul servisi şoförlerine emanet ettiğini söyleyen Macit "Sırtınızda bir yumurta küfesi var ve bir tanesini bile kırmadan hedefe taşımak zorundasınız. İşiniz çok önemli, çünkü yarınlarımızı taşıyorsunuz. Bu nedenle güzel yarınlarımız için eğitim gören ve yarınlarımız olacak olan yavrularımızın haklarına riayet edelim. Onlara kötü örnek teşkil edecek durumlardan kaçınarak araçlara öğrenci dışında yolcu almayalım. Biz yavrularımıza ne verirsek ancak onun semeresini alırız" dedi.


Sağlık Grup Başkanı Dr. Gıyasettin Ertuş ise, sigaranın zararlarına değinerek öğrencilerin yanında sigara içilmemesi gerektiğini belirtti. Servis araçlarının içerisinin hijyenik olması gerektiğini söyleyen Ertuş "Araçların içerisi sık sık temizlenmeli ve havalandırılmalıdır" şeklinde konuştu.


Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polisi Fazlı Ocak da, trafik kuralları ve kazaları hakkında bilgi verdi. Servis şoförlerinin araç trafik kurallarına uymalarının büyük ehemmiyet taşıdığını söyleyen Ocak "Öğrenciler araç kullanan servis şoförünü örnek alacakları için, sürücü trafik kurallarına azami derecede özen göstermelidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 15:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YAVUZ MURADİYE IP: 212.175.115.xxx Tarih : 10.02.2009 08:46:31

sizi tebrik ediyorum .Siz geldikten sonra birşeyler olmaya başladı. Daha güzel işler yapacağına inanıyorum saygılar