5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sesini duyurmak isteyen papuç fırlatıyor!

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bugünkü aday tanıtım mitinginde meydana gelen ayakkabı fırlatma olayını değerlendirirken, "Sayın Bush'a ayakkabı fırlatıldıktan sonra bu moda oldu. Sesini duyurmak isteyen ayakkabı fırlatacak" dedi.


Van'daki seçim çalışmaları ve bazı ziyaretlerin ardından uçakla Ankara'ya dönerken Van Ferit Melen Havaalanı'nda basın mensuplarının atılan ayakkabı hakkındaki sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, böyle bir eylemi görmediğini söyledi. Çelik, "Biz milletvekili arkadaşlar ve belediye başkan adayları ile birlikte platformdaydık.

Daha önce dükkanı ruhsatı olmadığı için kapatılan bir vatandaş, emniyette verdiği ifadesine göre sesini duyurmak için il ve ilçe belediye başkan adaylarımız ve milletvekillerinin bulunduğu platforma doğru böyle bir teşebbüste bulunmuş. Ancak dediğim gibi ben fırlatılan ayakkabıyı da fırlatanı da görmedim. Daha sonra sizlerin söylemesi üzerine öğrendim.

Sanırım Sayın Bush'a ayakkabı fırlatıldıktan sonra bu moda oldu. Sesini duyurmak isteyen bundan sonra ayakkabı fırlatacak. Böyle bir şey yapılmış olsa bile, yani sonuçta herkes herkese taş da fırlatır, domates de fırlatır, ayakkabı da fırlatır. Vatandaş zaten emniyette, ifadesi alınıyor. Belki savcılığa sevk
ederler. Mesele bundan ibarettir" değerlendirmesini yaptı.


Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez ise açıklamasında, Milli Eğitim Bakanı Çelik platformda belediye başkan adaylarını tanıttığı esnada Çetin İşik isimli bir vatandaşın ayakkabı atma girişiminde bulunduğunu söyledi. Kesmez, "Biliyorsunuz onu gözaltına aldık. Sonra şahısla görüştüğümüzde, ruhsatsız dükkanının belediye tarafından kapatıldığını, belediye yetkililerinin kendisine verdiği sözü tutmadığından dolayı kiraladığı başka bir iş yerinin kirasını ödemediği için zor durumda kaldığını öne sürdü.

Bu nedenle sesini duyurmak için böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi. Biz de savcımızla görüştük. 'Herhangi bir suç unsuru olmaması halinde serbest bırakabilirsiniz' dedi. Biz aranan şahıslardan olup olmadığını araştırdık. Böyle biri olmadığından dolayı ifadesi alındı. Birazdan bırakılacak" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 17:05:33
Güncelleme :4 Şubat 2009 Çarşamba 17:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat akif IP: 78.167.163.xxx Tarih : 8.02.2009 23:52:25

bence az bile yapmış.vanın hali içler acısı .parayı veren milletvekili oldu bazılarını kesesi baya doldu.eh bunlar nasıl hesap verecek .el insaffffffffff