6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

SES'ten basın açıklaması

Ordu Caddesi Mavi Plaza İş Merkezi’nde bulunan SES Van Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan yönetim kurulu üyesi Kemal Tunçdemir, YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nin, bölge için iyi bir konuma geldiğini ve daha da iyi olması için üniversite yönetimi, sivil toplum örgütleri ve Van halkına büyük görevler düştüğünü söyledi. Tunçdemir, hastaneden ayrılan öğretim üyelerinden dolayı hastanenin kapanmayla yüz yüze olduğunu belirterek, "Bu öğretim üyeleri üniversite yönetimine karşı haksız bir karalama kampanyası başlatmıştır" dedi.

Van Bölge Tabipler Odası Başkanlığı’nın görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini öne süren Tunçdemir, sağlık alanında yapılan ihalelerin çoğunun belli kişi ve firmalara verildiğini iddia etti. Tabipler Odası Başkanlığı’nın, bu ihaleleri alan kişi ve firmaların arkasında bulunan kişileri ortaya çıkarma yerine sorunun sadece Araştırma Hastanesi yönetimiymiş gibi davranmasının kendilerini düşündürdüğünü söyleyen Tunçdemir, "Sağlık alanında yığınla sorun dururken, Tabipler Odası’nın sadece ülkemizin ve ilimizin tek sorunu Üniversite Hastanesi ve yönetimiymiş gibi davranması bizleri düşündürmektedir. Siz bu açıklama ile kime hizmet etmektesiniz? Eğer Van ve bölge halkına ise, üniversite yönetimi ile el ele verip, araştırma hastanesini boşaltan bu siyasi kadroları sorgulamanız gerekmez mi?" diye belirtti.

Van Bölge Tabipler Odası Başkanlığı’na da suçlamalarda bulunan Tunçdemir, "Bölge halkını düşünerek böyle bir açıklama gereği duyan Tabipler Odası’na hatırlatıyoruz. Halk arasında konuşulan, Araştırma Hastanesi’ndeki asıl huzursuzluk, Radyoloji Ana Bilim Dalı’nda görev yapan oda başkanınızın görev yaptığı alanda, tomografi ve ultrason gibi hizmetlerde özel muayene ücreti almak için 3-4 aya varan süreçlere kadar randevu verilmesi olayıdır" şeklinde konuştu.

VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 15:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?