5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

SES'ten SSGSS yasası'na tepki

VAN'DA SSGSS YASASI'NA TEPKİ

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Van Şube Başkanı Yılmaz Berki, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasası'nın bir an önce yürürlükten kaldırılması gerektiğini belirtti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Van Şubeleri ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Van Şubeleri üyelerinden oluşan bir gurup, SSGSS Yasası'nı protesto ettiler.

Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Van İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen kalabalık adına hazırlanan basın açıklaması metnini SES Van Şube Başkanı Yılmaz Berki okudu. SSGSS Yasası'nın yürürlükten kaldırılmasını isteyen Berki, bütün sağlık harcamalarının genel bütçeden karşılanması gerektiğini vurguladı. Berki, "Çünkü bizler vergilerimizi verirken en başta sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarımıza kaynak sağlansın diye veriyoruz" dedi.

Katkı payı ve muayene ücreti gibi ek ödemelerin derhal durdurulması gerektiğini vurgulayan Berki, sağlık hizmetlerinden 'Taksiye binenler, dolmuşa binenler ve yaya yürüyenler' gibi eşitsizliklerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. Sağlık emekçilerinin güvenli çalışma ortamlarına kavuşturulması gerektiğini de vurgulayan Berki, sağlıkta taşeronlaşmaya son verilmesi gerektiğini anlattı. Berki, "Bizler, gerçekleri ortaya koymaya ve SSGSS Yasası'nın içyüzünü teşhir etmeye devam edeceğiz. Sesimize kulak tıkayan ve politikalarında inat eden hükümet bu tutumundan vazgeçinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 25 Kasım'da kamu emekçilerinin yapacağı grev de bu mücadelenin bir parçasıdır. Emekçileri, işsizleri, yoksulları, toplumun tüm duyarlı kesimlerini 25 Kasım eylemine çağırıyoruz" dedi.

Bir süre SGK Van İl Müdürlüğü önünde slogan atan gurup daha sonra sesiz bir şekilde dağıldılar.

VAN'DA SSGSS YASASI'NA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 15:03:03
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 11:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?