5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sevgililer günü etkinlikleri

Van Sevgi Kadınları Derneği tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla 'Sevginin Dili' konulu bir program düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe bir çok bayan ilgi gösterirken, derneğin yapmış olduğu çalışmaların yer aldığı slayt sunum izlendi. Ardından üniversiteli genç bir kızın ney ile yaptığı müzik dinletisi katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Dr. Figen Es, Sevgililer Günü'nün sadece cinsellik üzerine, kadın ve erkek arasındaki sevgiye indirgemenin yanlış olduğunu belirtti.
 
Kainatın mayasının sevgi olduğunu ifade eden Dr. Es, "Sevgi öyle bir şey ki, içinde bulunduğu her şeyi sınırsız bir şekilde kuşatır. İnsan en çok sevgiye muhtaçtır. İnsan en çok neyi sever. Bakın bugün Sevgililer Günü, sevgiliniz size bir gül veya bir tek taş pırlanta aldığı zaman çok mutlu olursunuz. Aldığı hediyenin değerinden ziyade sizi düşünmesi bile yetiyor. Ona baktıkça onu hatırlarsınız. Fakat biz var olmadan önce bizi düşünen, biz istemeden bizi dünyaya getiren, maddi değerle ölçülmeyen arzularımızı bize bahşeden, bizi en çok seven sevgililerin en sevgilisi olan Yüce Allah'ı her zaman hatırlıyor muyuz? Aşk eşittir sevgi değildir. İnsanlar kendini değersiz hissedince hep aşka sarılıyorlar" dedi.

Konuşmalarını Allah sevgisi üzerine sürdüren Dr. Es, gerçek sevginin ne olduğu ve sevginin dili üzerinde mesajlar verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 10:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?