7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Şevgin ailesinin mutlu günü

ŞEVGİN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

Van'da bir düğüne katılan Türk Halk Müziği sanatçısı Aydın Aydın, söylediği türkülerle davetlilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Yaklaşık iki saat süren düğünde davetliler halaylar çekerek eğlendi.

Vanlı iş adamı Celal Şevgin'in oğlu Metin Şevgin ile Mardinli İşadamı Abdurrahman Demirkaya'nın kızı Hivda Demirkaya yapılan görkemli bir düğünle dünya evine girdi. Gelin ve damadın alkışlar arasında salona girmesinin ardından davetliler sahne alan yerel sanatçıların okuduğu türküler eşliğinde halay çektiler. Daha sonra sahne alan Aydın Aydın, söylediği bir birinden güzel uzun hava ve türkülerle davetlileri coşturdu. Salonu dolaşarak herkesin coşkuya ortak olmasına vesile olan Aydın, davetlilerle de bir süre halay çekti.

Düğünlerinin coşkulu geçmesinden dolayı memnuniyetini belirten İşadamı Celal Şevgin, "Bildiğiniz üzere bizler ticaret adamıyız. Bölgedeki şehirlerle içli-dışlı çalışıyoruz. Bu şehirlerden biri de Mardin ilimizdi. Burada ticaret bağımız bulunan ve Mardin'in önemli aşiretlerinden birinin mensubu olan Abdurrahman Demirkaya'nın kızı ile oğlum Metin Şevgin birbirini sevmişler. Bizler kadere inanan insanlarız. Bize kızı istemek düştü. Sağolsun onlar da verdi. Güzel bir düğün yaptık. Bugün bizleri burada yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Gelinin babası Abdurrahman Demirkaya ise gelin ve damat arasındaki sevginin ömür boyu sürmesi dileğinde bulunarak, Şevgin ailesiyle akrabalık bağı kurmalarından dolayı memnuniyet duyduğunu anlattı.

Düğün törenine; Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van Ticaret Borsası Başkanı Feridun Irak, Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, OSB Başkanı Sinan Hakan, Vanlı işadamları, Necip Kartal, Faysal Değer, Ramazan Çelik, Murat Taşdemir ve çok sayıda davetli katıldı.

ŞEVGİN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
ŞEVGİN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 17:31:05
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 19:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?