4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Sevk işkencesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin ardından yaşanan kargaşadan dolayı Van’da Zeynep Öztürk isimli kadın, 5 aylık bebeğini Ankara’ya sevk edebilmek için 2 gündür 3 hastane arasında mekik dokuyor.

Erciş İlçesi’nde oturan Zeynep Öztürk isimli anne, Melisa ismindeki 5 aylık bebeğini bağırsaklarındaki rahatsızlık nedeniyle 1 ve 3 aylık iken 2 kez Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde ameliyat ettirdi. Küçük Melisa’nin 3. ameliyatını Ankara’da yapmak için Erciş İlçesi’nden Van Devlet Hastanesi’ne getiren anne Öztürk, 2 gündür Van’da bulunan 3 hastane arasında mekik dokuyor.

Van Devlet Hastanesi’nden Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne sevk yaptırdığını belirten anne Öztürk, SSK’lı olduğu için sevk işlemlerini yapılamayacağını belirten yetkililerin, kendisini SSK Van Bölge Hastanesi’ne (İpekyolu Devlet Hastanesi) yolladığını söyledi.

SSK Hastanesi yetkililerin de sevk işlemini Van Devlet Hastanesi’nde yapılacağı için tekrar Devlet Hastanesi’ne gönderildiğini anlatan anne Öztürk, "Hasta olan çocuğumu Ankara’da ameliyat ettirmek için 2 gündür bu 3 hastane üc geninde dolaşıp duruyorum. YYÜ Araştırma Hastanesi, SSK’lı olduğum için sevk yapamayacaklarını söylüyor. SSK Van Bölge Hastanesi Bağlık Bakanlığı’na devri yapıldığı için sevkin, Van Devlet Hastanesi’nde alabileceğimi belirtiyor. Van Devlet Hastanesi ise il dışına sevk yapma yetkilileri bulunmadığını söyleyerek, beni YYÜ TIP Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne gönderiyor" dedi.

Daha sonra olayın Sağlık Müdürlüğü Tedavi Hizmetler Şube Müdürü Necmettin Uçar’a bildirmesi üzerine anne Öztürk, yanında bulunan kızı ve 5 aylık bebeği Melisa ile birlikte ambulansıyla Van Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Van Devlet Hastanesi’nde doktorlar tarafından tekrar YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne gönderilen anne Öztürk’ün Ankara’ya yapmak istediği sevkinin yapılıp yapılmayacağı ise daha belirsizliğini koruyor.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Sağlık İl Müdürlüğü Tedavi Hizmetler Şube Müdürü Necmettin Uçar, Van Devlet Hastanesi ile Sağlık Bakanlığı’na devri yapılan SSK Van Bölge Hastanesi’nin (İpekyolu Devlet Hastanesi) il dışına sevk yapma yetkisinin bulunmadığını kaydetti. YYÜ Tıp Fakültesi’nin ise daha önce SSK’lıları başka illere sevk edemediğini ve yeni uygulamadan haberleri olmadığı için gönderdiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 22:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?