3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Seyyar satıcı sorunu hortluyormu

Van'da uzun yıllar önemli bir sorun olan seyyar satıcıların, oluşturulan semt pazarlarına yönlendirilmesi sonrası şehir merkezinde yaşanan rahatlık, bir çok satıcının bazı sokakları mesken tutmaya başlaması ile yeniden eskiye dönüş konusunda vatandaşı endişelendiriyor.

Van'da geçtiğimiz yıllarda kanayan bir yara haline gelen, görüntü kirliliği, kaldırım ve yol kenarlarının işgali sonucu trafiğin tıkanmasına sebep olan seyyar satıcılar, Van Belediye Başkanlığı'nın hayata geçirdiği çalışmayla sona erdirilerek, şehir merkezi tamamen rahata kavuşturulmuştu. Bir çok seyyar satıcıya semt pazarlarında esnaf kimliği kazandırılırken, bazıları ise hala şehir merkezinden vazgeçmiyor. Kentin bazı bölgelerini hala mesken tutan seyyar satıcılar, istedikleri gibi tezgahlarını kurarken, cadde ve sokaklarda sürekli denetimler yapan zabıta ekiplerinin bu durum karşısındaki umursamaz tavrı merakla izleniyor.

Hacıosman Camii Sokak'ta kurulan ve bir bölümü caminin yan avlusunu işgal eden seyyar satıcı tezgahları karşısından endişelerini dile getiren çevre esnafı ve vatandaşlar "Seyyar satıcıların çoğunluğu semt pazarlarında tezgah açarken, az bir bölümünün ise hala eski durumu davam etmesi en azından haksız rekabettir.

Uygulamada en küçük bir gevşeklik, yıllardır yaşanan sorunun yeniden hortlamasına sebep olacaktır. Bu seyyar satıcıları zabıta ekiplerinin görmemesi mümkün değildir. Niçin göz yumulduğunu anlayamıyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 17:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?