5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Seyyar satıcı sorunu yeniden mi?

Van'da son haftalarda bazı seyyar satıcıların uzun bir aradan sonra yeniden cadde ve sokaklarda görülmeye başlanması, vatandaşlar arasında 'Sorun yeniden mi hortluyor' endişeleri uyandırmaya başladı.


Kentte geçtiğimiz uzun yıllar boyunca önemli sıkıntılar arasında yer alan seyyar satıcı sorunu Belediye Başkanlığı'nın hayata geçirdiği çalışmayla sona erdirilerek şehir merkezi tamamen rahata kavuşturulmuştu. Satıcıların kurulan semt pazarlarına yönlendirmesi ve vatandaşların da artık buralardan alış veriş yapmaya alışmasının ardından sorun yeniden yaşanmaya başlandı.

Son dönemlerde belediye yönetiminin değişmesini fırsat bilen bazı seyyar satıcılar, yeniden sokak ve caddelere tezgah kurmaya başladı. Kentin en işlek yerlerine bağıra çağıra ürünlerini pazarlayan satıcılar, bir yandan görüntü kirliliği oluştururken, bir yandan da trafiğin takınmasına neden oluyor.

Semt pazarlarında tezgah açan seyyar satıcılarda haksız rekabete de sebep olan bu durumun, gerekli önlemlerin alınmaması halinde daha da büyümesinden endişe duyuluyor.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Zabıta Müdürü Mustafa Hepkul, seyyar satıcılara yönelik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi. Hepkul "Kent merkezinin seyyar satıcılarla dolmasına izin vermeyeceğiz. İlk olarak güzel bir şekilde üslubuyla bu satıcıları semt pazarlarına yönlendirmeye çalışacağız. Olmazsa gerekli işlemleri uygulayacağız" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 15:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?