2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

SHP'den terör tepkisi

Sosyaldemokrat Halk Partisi Van İl Başkanı Cemal Şen, geçtiğimiz günlerde İstanbul Güngören'de meydana gelen patlamayı kınadıklarını ifade ederek, bu olayı malzeme yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'a tepki gösterdi.

Donat İş Merkezi'nde bulunan parti binasında basın toplantısı düzenleyen Cemal Şen, yaşanan patlama ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şen, 18 yurttaşın ölümü ve 153 yurttaşın da yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayı nefret ve şiddetle kınadıklarını ifade ederek yaralılara acil şifalar dilediklerini kaydetti. Herkesi derinden yaralayan bu olayın ülke barışına ve kardeşliğine atılmış bombalar olduğunu anlatan Şen, "Bu olayı hiçbir siyasi parti ve kuruluş siyasi malzeme yapmamalıdır. Ancak olayın ertesi günü CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu bombalar kadar talihsiz açıklamasının, bu bombalar kadar dehşet verici sonuçlar doğuracak sorumsuzca bir durum olduğunu belirtmek isterim. Ana muhalefet partisi başkanı sorumluluğu içinde toplumu ve halkı sağduyuya, sükunete davet etmesi gerekirken, kışkırtıcılığı, parçalamayı ve yeni bir linç girişimini teşvik eder mahiyette açıklamalar yapmaktadır" dedi.

Bu olayın meydana gelmesinin Ergenekon çetesi ve Adalet Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kapatılması sürecine denk gelmesinin manidar olduğunu da sözlerine ekleyen Cemal Şen şöyle konuştu;

"Saldırının, ülkede gündem değiştirmeye yönelik olduğunu düşünmekteyiz. Bu tür olayların bir daha ülkemizde yaşanmaması, barışçıl demokratik yaşanabilir bir ortamın oluşturulması, şiddetin dışlanarak toplumsal barışın sağlanması için tüm siyasi partileri, sendika örgütlerini, aydınları ve insanım diyen herkesi duyarlılığa davet ediyorum. Bu üzücü olay umarım son olur ve bir daha yurttaşlarımız ve ülkemiz böylesi üzücü olayları yaşamaz."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 14:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rahmi ÖZKAN IP: 88.227.234.xxx Tarih : 3.08.2008 17:13:33

cemal beye yüzde yüz katılıyorum. böylesi cesaretli insanların içimizde olduğu sürece umudumuzu kırmamamız gerekir. Kendisini kutluyorum tarafsızlığını korurduğu sürece sırtı yere gelmiyeceğine inanıyor saygılarımı kendisine iletiyorum.