7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Sigara tacirlerine darbe

VAN'DA KAÇAK SİGARA TACİRLERİNE YÖNELİK OPERASYON

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak sigara tacirlerine yönelik eş zamanlı operasyonlarda, aralarında bir kamu kurumunda görevli 5 kişinin de bulunduğu 28 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin kaçakçılara yönelik çalışmaları kapsamında yapılan teknik takip sonucunda, aralarında bir kamu kurumunda görevli 5 kişinin de bulunduğu şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Önceki gün sabaha karşı Van merkez, Erciş, Çaldıran, Özalp ve Muradiye ilçeleri ile Şanlıurfa ve Iğdır illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda; E.Y., N.U., Y. B., F.E., N.K., M.M., F.K., Y. K., M.E., C.K., A.P., Y.D., A.E., E.B.,

Ş.O., M.A., H.B., A.Ç., E.Ç., M.S.S., V.Y., O.K. ve S.K. isimli şahıslarla bir kamu kurumunda görevli C.Y., İ.E., G.K., A.A. ve Y.T.'nin de aralarında bulunduğu toplam 28 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların yapılan ikamet ve üst aramalarında çok sayıda kaçak menşeli sigara, suçta kullandığı değerlendirilen para, 1 adet Kaleşnikof marka otomatik tüfek şarjörü ve 5 adet dolu fişek ele geçirildi.

Ayrıca dosya takibinden bugüne kadar yapılan çalışmalarda ise toplam 222 bin 26 paket kaçak menşeli sigara ele geçirildi. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından bugün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Aranan 5 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ederken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

VAN'DA KAÇAK SİGARA TACİRLERİNE YÖNELİK OPERASYON
VAN'DA KAÇAK SİGARA TACİRLERİNE YÖNELİK OPERASYON
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 12:13:02
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 23:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?