5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sigara yasağına tepkiler sürüyor

Van'ın Erciş ilçesi Berberler ve Kahveciler Derneği Başkanı Muhittin Aydemir, 19 Temmuz tarihi itibarı ile yürürlüğe giren sigara yasağına bir tepki göstererek, "Sigara yasağı ile ilçede kahvehane ve internet işleten esnafın zor günler geçirdiğini söyledi.


Erciş Berberler ve Kahveciler Derneği Başkanı Muhittin Aydemir, odaya kayıtlı 300 adet internet, kahvehane ve kıraathane işletmecisinin bulunduğunu söyledi.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte üyelerinin zor durumda olduğunu bildiren Aydemir, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'den kendilerine yardımcı olması talebinde bulundu. Yasaya asla karşı olmadıklarını anlatan Aydemir, "Sigara yasağının başlamasıyla birlikte üyelerimiz çok büyük darbe yedi. İstemeyerek de olsa odamıza bağlı üyeler ile müşteriler arasında zaman zaman tartışmalar yaşanmaktadır. Yasak var dediğimizde ise tiryaki olan müşteriler oyunu da çayı da bırakıp gidiyorlar. İçmeyenlerin haklarına taciz edilmemesi için sigarayı yasaklamak yerine, sigara içme bölümlerinin yapılması bizce de daha mantıklı olur. Çoğu Avrupa ülkesinde sigara yasağı var. Ancak, kapalı alanlarda oluşturulan sigara bölümleri sayesinde bu sorun çözülmüştür. Yaz aylarında dışarıda içiyor. Fakat, ben özellikle kış aylarında bu sorunun daha da büyüyeceğine inanıyorum.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 21:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?