3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Sığınmacı arılardan 10 kg bal

Van'da 60 bin civarında arı, Eminpaşa Mahallesi'ndeki bir evin bodrum olarak kullandığı balkon altına sığınarak,10 kilo bal yaptılar. 

Eminpaşa Mahallesi'nde ikamet eden Abdullah Çalışkan, gördüğü manzara karşısında hayretlerini dile getirirken, odunluk olarak kullandıkları balkon altında arıların yuva edinmelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Arılarını bulundukları yerden kurtarmak için Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Düz, ile irtibata geçtiğini anlatan Çalışkan, arıların modern kovana alındığını belirtti. 

Arıların ölmemeleri için yaptığı çalışma sonrası değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Düz, bazen arıların doğal hayatta, mağaralara, ormandaki ağaç kovuklarına ve kaya altlarına sığınabildiklerini belirtti. 30 yıldır arılarla ilgilendiğini ifade eden Doç. Dr. Düz, ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını kaydetti. Şimdiye kadar arıların ilk kez bir evin balkonuna veya içerisine sığındıklarını gördüğünü anlatan Doç. Dr. Düz, "Arıların ölmemesi için onları modern kovan içerisine aldık. Koloninin büyüklüğü ve yapılan bala bakıldığı vakit burada 60 bin civarında arı bulunmaktadır. Balkon altında yapmış oldukları balı da ev sahibine teslim ettik. Kovan içerisine alınan arıların bakımı başta olmak üzere her türlü hastalıkları daha kolay kontrol altına alınabilecektir.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 16:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?