3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Sigorta temsilcilerinin sorunları

Erciş ilçesinde Çelik Otomotiv tarafından 'Sigortacılığın geleceğine bakış' isimli bir panel tertip edildi.

Tekevler Mahallesi'nde bulunan Hotel Grand Arsisa'da düzenlenen panele, Çelik Otomotiv Genel Müdürü Yavuz Çelik'in yanı sıra, ilçede hizmet veren 13 sigorta temsilcisi katıldı. Panelde konuşan Çelik Otomotiv Satış Müdürü Mehmet Hanifi Yavuz, şirket olarak misyonlarının kalite, entegre bir yapı, pazar şartlarına hızlı uyum sağlayan, operasyonları etkin yöneten, müşteri memnuniyeti gibi unsurları temel alındığını söyledi. Sigortacılığının finans sektöründe bankacılıktan sonra en önemli ikinci temel taşını oluşturduğunu belirten Cengiz, Hazine Müsteşarlığı tarafından Türkiye'de 70 civarında şirketinin faaliyet verdiğini anımsattı. 1990 yılından itibaren serbest tarife rejimine geçilmesi ve şirket kuruluşuna izin verilmesi ile birlikte önemli bir adımın atıldığını bildiren Cengiz, sektörün dünya sigortacılığı içinde gerçek yerini alabilmesi için de, hızlı adımların atılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Sigorta sektörünün eksikliklerinin başında talep bilincinin oluşturulmamasının geldiğini anlatan Cengiz, "Toplum, sigorta bilincine yeteri kadar sahip olmadığı için bu yönde talepte bulunamamaktadır. Bu sadece eğitimle de alakalı değildir. İyi eğitimli kişilerin büyük bir bölümünün otomobil dışında sağlık, hayat, konut sigortaları yoktur. Zaten sonuç istatistiklerden de ortaya çıkmaktadır. Örneğin, trafik sigortası yasal zorunluluk olmasına rağmen ülkemizde araçların yüzde 60'ı, konutların ise yüzde 25'i sigortalıdır. Ferdi sigortalarda oran yüzde 10'larda kalmıştır. Türkiye'de sadece sınai, deniz ve ticari rizikolar başarı neticesine ulaşabilmiştir" dedi.

Erciş'te sigortacılığın gelişebilmesi için de önemli atımların atılması gerektiğini ifade eden Çelik Otomotiv Satış Müdürü Mehmet Hanifi Cengiz, "Çelik otomotiv olarak bizimde organizasyonda yer alacağımız örgülü bir yapı oluşturmaktır. Mesela, Erciş Sigortacılar Derneği'nin kurulması gibi. Ayrıca, bayilerle çalışmak ve bayilerin de tali acentelerle itibar etmemek gibi karşılıklı bir döngü ile bu işin üstesinden gelinebilir. Biliyorsunuz ki, yetkili bayilerle çalışmanız halinde poliçelerinizde indirim hakkı kazandığınız gibi, poliçelerinizi de çok kolay bir şekilde satabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Sigorta temsilcileri ise ilçede ilk kez sorunlarını içeren bir panelin düzenlemesinden ötürü Çelik Otomotiv yetkililerine teşekkür ettiler. Karşılıklı soru ve cevapların ardından, davetliler onuruna akşam yemeği tertip edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 14:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?