3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Sıkıntının farkındayız'

Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. Van Bölge Müdürü Zafer Türüt, kentte yaşanan enerji sıkıntısının farkında olduklarını belirterek, "Bu sıkıntıları giderdikten sonra halkımızdan alacağımızı tahsil etme yüzümüz olur" dedi. 

VEDAŞ Van Bölge Müdürlüğü'ne yeni atanan Türüt, katıldığı Van İl Koordinasyon Kurulu 2008 yılı 3. dönem toplantısında yaşanan enerji sorunu ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. 

Kentte yaşanan enerji sıkıntısının farkında olduklarını anlatan Türüt, sıkıntıları çözmek için ödenek sıkıntısının olmadığını, bu yıl gelen ödeneğin sadece yüzde 25'inin kullanıldığını söyledi. Harcanmayan ciddi bir kaynağın bulunduğu kaydeden Türüt, bu paranın harcanarak devam eden projelerin bitirilmesi gerektiğini vurguladı. Kentte kaçak elektrik kullanımı ve tahsilat sıkıntısının da yaşandığını dile getiren Türüt, "Gelen elektrik enerjisinin yüzde 50'si kaçak olarak kullanılıyor. Geri kalanı ise tahsil etmekten zorlanıyoruz. Tahakkuk eden her ne kadar yüzde 60 olarak görünse de bunun ancak yüzde 20'sini tahsil ediyoruz" dedi. 

Toplantıda kurul üyelerinin önüne yeni proje ve yatırım planlarıyla çıkmak istediğini de anlatan Türüt, "Karşınıza değişik projelerle çıkmak isterdim. Ama yaşanan sıkıntıların farkındayız. Bu sıkıntıları giderdikten sonra halkımızdan alacağımızı tahsil etme yüzümüz olur" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 17:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?