3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Sınav çetesine darbe!

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen 'Sınav' kod isimli bir operasyonda sahte evrak düzenleyen 2 şahıs ile başkasının yerine sınava giren 66 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi.


Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Erciş ilçesinden Van'a gelerek sahte belgelerle başkalarının yerine ehliyet sınavına girecek şahısların bilgisine ulaştı.

Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen ekipler, 'Sınav' kod isimli bir operasyonla ehliyet sınavının yapıldığı 8 okula baskın düzenledi. Operasyon esnasında sahte belgelerle başkasının yerine sınava giren 41 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, sorgularında sahte belgelerle sınava girdikleri şahısların isimlerini açıkladı. İfadelerin üzerine kendi yerlerine başkasını sınava sokan 23 kişi tespit edilerek gerçekleştirilen çalışmalarda gözaltına alındı.

Çalışmalarını derinleştiren KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte evrak tanzim eden organizatör konumundaki 2 kişi ile beraberindeki 82 adet sahte belgeyi ele geçirdi.
Gözaltına alınan şahıslar Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sevk edildikleri adli mercilerce ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği ve firarda olan 22 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 21:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?