6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Sinekle mücadele başladı

VAN BELEDİYESİ SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Van Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince oluşturulan ekipler, sinekle mücadele kapsamında ilaçlama işlemlerine başladı. Ekipler, Van Gölü sahili, sahil kenarındaki sazlık ve Van kalesi etrafında ilaçlama başlattı.

Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Veteriner İşler Müdürü Necip Demir, amaçlarının halkın ve turistlerin uğrak yeri olan alanların insan ve çevre sağlığına zarar vermeden sinekten arındırılması olduğunu söyledi. Zararsız biyolojik ilaçlarla çalışma yürüttüklerini aktaran Demir, yaptıkları ilaçlama çalışmaları ile sinekleri kaynağında etkisiz hale getirdiklerini belirtti. Sineklerin genelde yumurtalarını su birikintilerine bıraktığına dikkat çeken Demir "Her çeşit göl, sazlık, bataklık alanlar, doğal çukurlar, ağaç kovukları, kar ve yağmur suları, havuzlar, sulama kanalları, çeltik tarlaları, ahırlar, bitmemiş inşaat alanları ve bina temelleri ile fosseptikler, sineklerin uygun yumurtlama ortamlarıdır. Sinekle mücadelede esas olan larva mücadelesidir. Üreme alanlarının azaltılması ve bu bölgelerin önceden ilaçlanmasını hedefleyen bu mücadele çok önemlidir. Ayrıca ilaçlanan bu bölgelerin kontrol altında tutulması başarıyı beraberinde getirir. Şu an başlattığımız çalışma yaz aylarında yaşanacak olan sıkıntıları büyük ölçüde azaltacaktır" dedi.

Demir, 6 sırt motoruyla başlatılan sinekle mücadele çalışmaları mevsim aylarına göre periyodik olarak devam edeceğini de belirtti.

VAN BELEDİYESİ SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMASI BAŞLATTI
VAN BELEDİYESİ SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMASI BAŞLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 13:57:03
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 13:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?