6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Sinekle mücadeleye denetim

VAN GÖLÜ KIYISINDA SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Van Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, Van Gölü kıyısında bir ay önce başlatılan sinekle mücadele çalışmalarını denetledi.

Van Valiliği ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) ortaklaşa olarak 21 Nisan 2010 tarihinde Van Gölü kıyısında başlattığı sinekle mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. Sinekle mücadele projesini yürüten Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, Projenin Koordinatörü olan YYÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Salih Özgökçe ile birlikte, ekiplerin çalışma yürüttüğü Van Gölü kıyısında bulunan Fidanlık sahiline gitti. Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Tarım Müdürlüğü'ne bağlı teknik ekiplerin de hazır bulunduğu bölgede ekiplerin çalışmalarını bir süre takip eden Yılmaz, sürdürülen mücadele ile ilgili Doç. Dr. Mehmet Salih Özgökçe'den bilgi aldı. Yılmaz, hedeflerinin; doğaya, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden, çevreye, insanlara rahatsızlık veren, göl kıyısındaki durgun ve tatlı sularda yaşayan sineklerle mücadele etmek olduğunu belirtti.

Larva ile mücadele çalışmalarının bu alanlarda yoğunlaştırıldığını anlatan Yılmaz, sürdürülen çalışmalar ve kullanılan malzemelerle ilgili şunları söyledi:

"Gerçekleştirdiğimiz Sinekle Mücadele Projesi ile larva mücadelesinde önemli başarı sağlanmıştır. Yani sinek haline gelmeden, üreme alanlarında yapılan çalışma ile larvalar yok edilmektedir. Bu sinekler sadece göl kıyısındaki sulak alanlarda değil, iç kesimlerdeki sulak alanlarda da üreyebilmektedirler. Bunun için de ergin haline gelen sineklerin de ışık tuzakları ile belli alanlara toplanarak yok edilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca erginlere karşı, pikap ve tekne üzerine yerleştirilen ULV ve sırt ULV cihazları ile sahil şeridinde uygulama yapılacaktır. Sinekle mücadele çalışmalarında 6 işçi, 2 teknik eleman ve 3 proje koordinatörü görev almaktadır. Ekip; 5 adet ULV cihazı, 4 adet sırt atomizörü, 3 adet sırt ULV'si, 2 pikap, 1 tekne, 1 minibüs ve 1 kayık ile çalışmalarına devam etmektedir."

Sinekle mücadele çalışmalarının başarılı bir şekilde yürütüldüğünü yerinde gören Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, çalışan ekibe teşekkür ederek: "Umarım yapılan çalışmalar sonunda halkımız rahat bir yaz geçirir" dedi.

VAN GÖLÜ KIYISINDA SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI
VAN GÖLÜ KIYISINDA SİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 13:26:05
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 14:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?