5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sınır kapısında grip önlemleri

Meksika'da ortaya çıkan ve tüm dünyada büyük paniğe yol açan domuz gribi nedeniyle Van'ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'nda da birtakım tedbirler alındı.


Gün geçtikçe yayılan domuz gribi nedeniyle Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda, trenle İran'dan Türkiye'ye giriş yapan yolcuların tek tek ateşleri ölçülüyor. Şu ana kadar herhangi bir şüpheli vakanın yaşanmadığı sınır kapısında, haftanın 3 günü yapılan tren seferleriyle Türkiye'ye giren tüm yolcular, Saray Sağlık Gurup Başkanlığı'nda görevli doktorlar tarafından kontrolden geçiriliyor. Kulaktan yapılan ilk ölçümlerde ateşi yüksek çıkan yolcuların koltuk altlarına termometre konuluyor.

15 Mayıs'tan itibaren alınan tedbirler çerçevesinde, her tren seferiyle Türkiye'ye giren ortalama 250 yolcunun tümü kontrolden geçiriliyor. Yaklaşık 2 saat süren sağlık kontrolü ve pasaport işlemlerinin ardından, Kapıköy Sınır Kapısı'ndan bekletilen yolcu treni Van'a hareket ediyor.


İran'dan Türkiye'ye giriş yapan yolcular ise tedbirlerin kendi sağlıkları için alındığını ve şikayetçi olmadıklarını kaydetti. Kendi ülkelerinde domuz gribi olmadığını ifade eden yolcular, tek tek ateş ölçmenin zaman kaybına neden olduğunu, bunun yerine bazı hava limanlarında bulunan termal kamera sisteminin kurulmasının daha iyi olacağını ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 10:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?