2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Sivrisinek ve üvezle mücadele

Van Belediye Başkanlığı'na bağlı ekipler, Van Gölü sahillerinde ve yakın bölgelerde bulunan bataklıklarda sivrisinekle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı bir ekibin İskele mahallesindeki sahil kesimindeki bataklıklarda 5 sırt pülverizatörü ile başlanan çalışmaların, bütün bölgede devam ettiği belirtildi. 7 kişilik bir ekip tarafından yürütülen ilaçlama çalışmasının bir hafta arayla yeniden tekrarlandığı açıklanırken, ilaçlamanın iki grup tarafından yürütüldüğü kaydedildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Belediyesi Veteriner Hekimi Şahabettin Yıldız, bu yıl mücadele çalışmaları için 200 bin YTL'lik bir kaynağın ayrıldığını, bununla sezon süresince yeterli ilacın alındığını belirtti.

Larvasitler, sivrisinek ve üvezlere yönelik her gün sabah ve akşam ilaçlamanın yapıldığını ifade eden Yıldız, çalışmalarını düzenli olarak sürdürdüklerini kaydetti. Bütün bataklık alanlarında ilaçlama yaptıklarını anlatan Yıldız, "Bu sivrisinek ve üvezler daha çok göl kenarlarında bulunan bataklıklarda olduğu için sahil alanına çok önem veriyoruz. Kanal boyları, çöplük ve gölet kenarlarında yer alan bataklık ve sazlıklarda da aynı işlemi uygulamaktayız. Güzel sonuçlar aldığımız larva mücadelesi devam etmektedir. Larva mücadelesindeki gayemiz, sivrisinek ve karasinekleri büyümeden daha kurtçuk safhasındayken ortadan kaldırabilmektir. Larva mücadelesinde öncelikle uzun süre ıslak kalan bataklık, dere boyu, sazlık gibi bölgelerde ilaçlama çalışmaları başlattık. Kullanılan ilaçlar kesinlikle çevreye zarar vermemektedir" dedi.

Şahabettin Yıldız, bazı vatandaşların temizliğe önem vermemelerinden şikayet etti.

Bir çok vatandaşın evsel atıklarını derelere sazlıklara döktüğünü anlatan Yıldız, bunun önlenmesi konusunda vatandaşların duyarlı davranmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 17:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?