5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Siyam ikizlerin yaşam savaşı

SİYAM İKİZLERİN YAŞAM SAVAŞI

Van'da 5 gün önce dünyaya gelen siyam ikizleri (yapışık ikiz), aynı bedende yaşama tutunmaya çalışıyor.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Ercan Kırımi, Ağrı'da hastaneye başvuran hamile annenin yapılan tetkiklerinde bebeklerin siyam ikizi olduğunun fark edilerek Van'a sevk edildiğini söyledi.

Bebeklerin 5 gün önce sezaryenle alınarak, yeni doğan ünitesine nakledildiğini ifade eden Doç. Dr. Kırımi, inşaat işçisi baba ile ev hanımı annenin 2,5 kilo ağırlığında dünyaya gelen siyam ikizlerinin, tek beden üzerinde iki kafaları bulunduğunu, kalp, kol ve bacakların ortak kullandığını belirtti.

Bebeğin cinsiyeti kız olduğunu da anlatan Doç. Dr. Kırımi, akciğerleri ayrı olan ve yeni doğan ünitesinde solunum makinesine bağlı tutulan siyam ikizlerin hayatta kalması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini bildirdi. Siyam ikizlerin, solunum yetmezliği yaşadığını ifade eden Doç. Dr. Kırımi, "Siyam ikizleri, makineye bağlı olarak yaşıyorlar. Oldukça ağır bir vaka ve sadece göğüs bölümünden ayrılıyorlar. Hayatta tutmaya çalışıyoruz" dedi.

SİYAM İKİZLERİN YAŞAM SAVAŞI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 16:22:04
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 17:48:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?