2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Siyaset ve ticaret karıştırılmamalı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, kentte yaşanan olayların üzücü olduğunu dile getirerek, siyaset ve ticaretin birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledi. 

Van'da gerçekleşen olayların ardından iş yerleri zarar gören esnafı ziyaret eden Başkan Kandaşoğlu, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. İş yeri sahipleriyle bir süre sohbet eden Kandaşoğlu, kent olarak yaşanan hadiselere çok üzüldüklerini ifade etti. Bu kentte nasıl bir yatırım getirebileceklerinin derdini yaşadıklarını belirten Kandaşoğlu, VATSO olarak ilin sanayi ve ticaretinden sorumlu olan bir oda olduklarını kaydetti. 

Siyasi partilerin taleplerinin olabileceğini anlatan Kandaşoğlu, "Ama bu tür olayları ticarete karıştırmamak gerekir. Ticaretin ne dili, ne dini, ne de ırkı olabilir. Siyasi partilerimiz sorunlarını yetkili mercilerle çözmeliler. Bu gibi eylemlerle esnafımıza zarar verilmemeli, aksine onlara sahip çıkılması gerekiyor. Bizim VATSO olarak ricamız tüccarımızın ve esnafımızın böylesi olaylara alet edilmemesidir. Bu yaşananlar ilimize büyük zararlar veriyor. Bir çok esnafımız kışın gelmesiyle birlikte iş yerini nasıl ısıtacağını, elektriğini nasıl ödeyeceğini gibi konularla uğraşırken, bir de biz bunlara zarar verirsek, kaybeden yine bizler oluruz. Onun için siyaseti ticarete karıştırmamak gerekir" dedi. 

Bir çok iş yeri sahibi ise yaşanan olaylara tepki gösterirken, camlarının çok pahalı olduğunu ve burada bulunmadığını dile getirdiler. Maddi konuda büyük zarara uğratıldıklarını anlatan esnaflar, yaşananlardan dolayı zaman zaman iş yerlerini kapatmayı bile düşündüklerini kaydettiler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?