2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Şoförlere uyarılar

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, toplu taşımacılık yapan şoförlerin bütün kurallara uyması ve sorumluluğunu bilmesi gerektiğini söyledi.

Van'daki toplu taşımacılığın çağa uygun bir şekilde yapılması için Van Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından şoförlere yönelik bir eğitim düzenlendi.

Oda binasında gerçekleştirilen programa Van Belediye Başkanlığı Trafik Şube Müdürü Yusuf Coşar ve bir çok şoför esnafının yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve esnaf olarak kendi öz eleştirini yapmak adına toplandıklarını ifade eden Alpaslan, müşteri memnuniyetinin önemine değindi.

En güzel hizmeti vermek zorunda olduklarını anlatan Alpaslan, "Herkes kardeşini veya kızını, kardeşimiz, kızımız gibi gönül rahatlığı içerisinde bize teslim ediyor. Biz bunu böyle bilmek zorundayız. Bizim birinci prensimiz budur. Bizler onların hayatlarını teslim alıyoruz. Trafikte seyir halindeyken onların hayatı bizim ellerimizde. Bizlere canını emanet ediyorlar ve onları en iyi şekilde istedikleri yere götürmekle mükellefiz. Ama çeşitli yerlerden gelmiş bazı şoför arkadaşlarımız hiçte hoş olmayan bir takım tavır ve davranışlarda bulunmuşlardır. Bizim esnafımız müşterisine nasıl davranacağını bilmesi gerekiyor. Bu konuda bütün kooperatifteki arkadaşlarımızla birlikte bir belge hazırlayacağım. Minibüsün birinci ve ikinci şoförü dışında her gelen giden keyfi muameleyle minibüslerin başına geçmesin. Herkes sorumluluğunu bilecek, yoksa ceza vereceğiz. Bazı arkadaşlarımız direksiyon koltuğuna biner binmez içeride bayan var ise dikiz aynasını ona doğru düzenliyor. Bazıları ise müziğin son sesini açarak gidiyor. Kurallara uymayan arkadaşlarımızı var. Bu yönden çok şikayet geliyor ve biz bunları biliyoruz. Bu kurallara uymayan arkadaşlarımızı ayıklayacağız" dedi.

Çağımızda artık muavin diye bir şeyin kalmadığını ifade eden Faruk Alpaslan, rahmetli ağabeyi Şefik Alpaslan ile başlattıkları toplu taşıma sürecinde müşterilerden para istemeye utandıklarını belirtti. Emeğinin karşılığını utanmadan istenmesi gerektiğini vurgulayan Alpaslan, nezaket kuralları çerçevesi içerisinde hiç kimsenin onurunu gururunu kırmamak gerektiğini kaydetti. Bedavaya çok insan taşıdıklarını, bu konuda esnafına haksızlığın yapılmaması gerektiğini de anlatan Alpaslan, "Bizim esnafımız batıdaki gibi hizmet veremiyorsa, batıdaki gibi yollara, duraklara, kurallara kaidelere uyabilecek şartlara sahip değil. Biz yollar yapılıyor diyoruz, ama bu yollar yapılırken, lütfen halkın daha rahat binip inebileceği duraklar yapılsın. Hiçbir durakta yağmurlu havalarda vatandaşın bekleyebileceği üstü kapalı yerler bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Şoför esnaflarını düzenleyecekleri seminerlerle eğiteceklerini de sözlerine ekleyen Faruk Alpaslan "Trafik sıkışıklıklarından dolayı sorumlu olarak esnafımız gösteriliyor. Benim esnafım bu trafiğin katili değil. Müşteri memnuniyetini had safhada gözetecek şekilde biz eğiteceğiz burada ant içiyorum. Ama doğru dürüst eğitim almayan herkesi bizim meslek gurubumuza dahil etmesinler" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Van Belediye Başkanlığı Trafik Şube Müdürü Yusuf Coşar ile Van Emniyet Müdürlüğü görevlileri, toplu taşımacılık yapan şoförlere uyulması gereken konular hakkında bilgi verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 18:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?