3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Soğuklar fiyatları ikiye katladı

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde yoğun kış şartları sebze ve meyve fiyatlarını ikiye katladı.

Hergün yüzlerce kilo sebze ve meyveyi şiddetli soğuklar yüzünden donduğu için çöpe dökmek zorunda kalan komisyoncular büyük zarara uğradıklarını belirtiyorlar.

Aşırı soğuklar fiyatların arttığı Van'daki sebze halini adeta dondurdu. Hal komisyoncuları, batı illerinden Van'a getirilen sebze ve meyvelerin yolların kapalı olmasından dolayı yollarda donduğunu ifade ederken, soğuklar yüzünden ise fiyatların yükselmesinden şikayetçi. Geceleri havanın açık olmasından dolayı meydana gelen şiddetli ayazın kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden komisyoncular, sebze ve meyvelerin soğuktan donmaması için de farklı çözüm yolları arıyor. Bir çok komisyoncu işletmesine soba kurarken, kimisi de duvarlarını kağıtlarla kapatıyor. Soğuk hava depolarının olmamasından dertli olan komisyoncular, hergün yüzlerce kilo sebze veya meyveyi çöpe atıldığını kaydettiler.

Komisyoncular, salatalığın 700 iken bin 600'e, kabağın 1 YTL iken 2 bin 700 YTL'ye, biberin bin 200 YTL iken bin 900 YTL'ye, 1 sandık marulun 3 YTL iken 8 YTL'ye, maydanozun 20'lik bağını ise bin 250 YTL iken 4 YTL'ye ve ıspanağın fiyatının da 600 Ykr iken şimdilerde bin 200 YTL'ye çıktığını kaydettiler.

Soğuklar yüzünden büyük zararlar yaşadıklarını dile getiren Öz Azimkar Ticaret firması sahibi Arif Altınbaş, Batı bölgesinden kamyonlarla getirilen meyve ve sebzelerin ambalajlarının yapılmasına rağmen şiddetli soğuklardan dolayı donduğunu ifade ederek, bu yönde maddi olarak büyük zararlar yaşadıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 18:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?