5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Şok eden karar!

Federasyon, Belediye Van-Eyüp maçını olaylar yüzünden 1-0 kazanan ev sahibini hükmen mağlup etti, 3 puanı da konuk takıma verdi. Ayrıca maçın hakem ve gözlemcileri için soruşturma başlatıldı

Futbol Federasyonu geçen haftaki Belediye Van-Eyüp maçında çıkan olaylar nedeniyle sahadan 1-0 galip ayrılan ev sahibi takımı hükmen yenik ilan etti.
Yönetim dün olağanüstü toplandı ve 3 maç saha kapatma ve iki maç seyircisiz oynama cezası verilen Belediye Vanspor’un üç puanını da Eyüpspor’a verdi.
Geçen haftaki galibiyetle puanını 29’a yükselterek grupta ikinci sıraya yükselen Belediye Vanspor bu karardan sonra 26 puana düşürüldü ve son hafta öncesi dördüncü sıraya geriledi. 16 puana sahip olan Eyüpspor ise 19 puanla 8. sıraya yükseldi.

Federasyon yönetimi ayrıca çıkan olaylara rağmen maçı oynatan hakem Çetin Topuz ile temsilciler İsmail Gelgeç ve Halit Özgül hakkında da soruşturma başlattı.

Tarihi kararla ilgili olarak federasyondan şu açıklama yapıldı:
“Türk Futbolu’nun geleceğini yepyeni bir vizyonla şekillendirmek hedefiyle yola çıkan federasyonumuz olayların vahameti nedeniyle maçın tüm detayları ile incelemeye alınmış, hakem ve temsilcilerin görüşleri dinlenmiş, görüntüler en ince ayrıntısına kadar analiz edilmiştir. Yönetim kurulumuzun ortak görüşü, bu ve benzer olayların futbolumuza çok ağır zararlar verdiği yönündedir. Federasyon olarak, yaşanan olayları ve ortaya çıkan sonuçları kabul etmemiz mümkün değildir. Şiddet ve futbolumuza zarar verecek her türlü olayın karşısında olan federasyonumuz, bu konudaki disiplin anlayışını inançla sürdürme konusunda kararlıdır.”

...
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 13:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?