5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sokak çocuklarına çiğ köfte partisi

Van'ın Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Turkuaz Projesi kapsamında sokakta çalışan 200 çocuk için çiğköfte partisi düzenlendi.


Polisevi'nde düzenlenen çiğköfte partisine İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik, Turkuaz Projesi koordinatörü Başkomiser Tümer Yılmaz, polis memurları ve sokakta çalışan 200 çocuk katıldı.

Çocukların şarkılar söyleyip, fıkralar anlattığı programda konuklara çiğköfte ve ayran ikram edildi. Programda bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, projenin artık kamuoyuna mal olduğunu belirtti. Mete, "Yaptığımız bu etkinlikte, Turkuaz projesi kapsamında yürüttüğümüz çalışmalardan bir tanesiydi. Maddi durumu zayıf ailelerimizin çocuklarını zaman zaman bir araya getirip sportif aktivitelerle buluşturuyoruz.

Bugün de, polis evimizde hep beraber çiğ köfte partisi düzenledik. Çocuklarımızı sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirdiğimiz gibi ayrıca tiyatro gurubu ile halk oyunları ekipleri de oluşturacağız. Amacımız, birlik beraberlik içersinde çocuklarımızı geleceğe güvenli bir biçimde yetiştirmek, ülkemizin temelini oluşturan çocuklarımızı önümüzdeki 100 yıllara daha umutlu ve güvenli bir şekilde girmesini sağlamaktır.

Polisimizi sorunlarında yanlarında bilen, hisseden, en ufak bir sorunu dahi varsa çekinmeden anlatabilecek bir genç kitlesi, halk kitlesi oluşturmaktır" dedi.
Program sonunda çocuklara, Emniyet Müdürü Salih Metin Mete tarafından alınan kışlık eldivenler ile balonlar hediye edilirken, davul zurna eşliğinde halay çekildi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 18:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?