5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sokak çocuklarına sosyolog hizmeti

Van'da sokakta çalışan çocukların sosyologlar tarafından yürütülecek faaliyetler ile eğitime kazandırılacağı bildirildi.

Konu hakkında bilgiler veren İl Vali Yardımcısı Halil Berk, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde (ÇOGEM) çalışmak üzere 2 sosyolog görevlendirdiklerini belirtti.

Bu sosyologların ÇOGEM'e kayıtlı çocuklarla görüşerek neden çalıştıkları üzerinde araştırma yapacağını anlatan Berk, çıkacak sonuçlar doğrultusunda bir yol izleyeceklerini belirtti.

Bazı çocukların ailelerinden habersiz, bazılarının da aileler tarafından çalıştırıldığını söyleyen Berk "Görevlendirdiğimiz sosyologlar haricinde psikolog, öğretmenler ve çocuk girişimcilerimiz de sokakta çalışan çocuklar ve aileleri ile görüşüp, kendilerini eğitime kazandırmaya çalışacaktır. Amacımız sokakta çalışan çocuklarımızı eğitime kazandırmak ve okul dışı faaliyetlerde de çeşitli etkinliklere yönlendirmektir. Ayrıca yürüttüğümüz bu çalışma kapsamında kentin çeşitli yerlerine vatandaşları bilgilendirmek amacıyla bez afişler astık" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 18:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?