2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Sokaklar bayram yeri!

Türk Milli Takımı'nın EURO 2008'de çeyrek finalde Hırvatistan'ı penaltılarla 4-2 yenerek yarı finale çıkmasıyla birlikte Van sokakları karnavala dönüştü.

Millilerin Hırvatistan galibiyeti Vanlı sporseverleri sokağa döktü. Maçın hakeminin bitiş düdüğünü çalmasının ardından Vanlılar, ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Onuncu Yıl Marşı, İstiklal Marşı söyleyen ve bir çok slogan atan binlerce Vanlı, Milli Takım zaferini doyasıya yaşadı. Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatarak, hep bir ağızdan 'Türkiye Türkiye' tezahüratlarını sürdüren kalabalık Beşyol mevkiine doğru yürüyerek, Van Valiliği tarafından organize edilen havaii fişek gösterisini izledi.

Van Emniyet Müdürlüğü'ne ait resmi araçlar ve vatandaşların kendi özel araçları da kutlamalara kornalarıyla eşlik etti. Bayan ve çocukların yanı sıra birçok vatandaşın sokaklara girmesiyle birlikte bir çok cadde ve sokak konvoy nedeniyle trafiğe kapanırken, uzun kuyruklar oluştu. Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Van Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar'ın yanı sıra birçok daire amiri de kutlamalarda hazır bulunarak, halaylar çekti.

Vanlıların milli zaferi halen devam ederken, birçok vatandaş kutlamaları sabaha kadar sürdüreceklerini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 10:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
furkan bucut IP: 85.98.242.xxx Tarih : 21.06.2008 13:59:00

vanda bu coşkunun yaşanması bgeni çok sevindirdi umarım bende türk vatandaşı olarak bunun devamını isterim