2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Sokaklar çamur deryası

Van'ın Akköprü Mahallesi'nin bazı sokakları eriyen kar suları sonucu çamur deryasına dönerken, özellikle okula gidip gelirken büyük sıkıntı yaşayan öğrenciler soruna çözüm bekliyor.

Mevsim şartlarının etkisiyle Akköprü Mahallesi'nin Şantiye Yolu, Orta ve Şaban Boysan sokaklarında yürümek güç hale geldi. Mahalle sakinleri işlerine gitmekte zorlanırken öğrenciler de okula gidiş-gelişlerinde kullandıkları güzergahta asfalt olmadığı için çamurdan dolayı büyük sıkıntı yaşıyor. Vatandaşlar evlerine, işyerlerine gelip giderken giydiklerinin çamur içinde kalmasından büyük rahatsızlık duyuyor.

Akköprü mahallesinde bulunan ve yaklaşık 900 öğrencinin okuduğu Fevzi Şengül İlköğretim Okulu öğrencileri çamurun içinde okula gidip gelmek zorunda kalıyor. Okulu ister istemez çamur ile kirletmek zorunda kaldıklarını söyleyen öğrenciler ve velileri, "Çamur içinde kaldık, yetkililerden ilgi bekliyoruz" dedi.

Mahalle sakini ve öğrenci velisi olan Zeki Değeralp adlı vatandaş, "Çamurdan işimize gidemez, çocuğumuzu okula gönderemez olduk. Asfalt şantiyesi bu mahallede olmasına rağmen yollarımız asfalt değil. Çocuklarımız üstü başı çamur dönüyor. Yollarımız illa asfalt olsun da demiyoruz. Bahara kadar en azından mucur dökülebilir. İlgililerin acil yardımlarını bekliyoruz" şeklinde tepkisini dile getirdi.
Akköprü Mahallesi Muhtarı İkram Arslan da yol sorununu ilgililere bildirdiğini belirterek çözüm beklediklerini söyledi.

Öte yandan Van Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, sorununun malzeme eksikliğinden kaynaklandığını, yakın bir zamanda ihale yaparak belirtilen sokaklarda çalışma yapacaklarını ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 16:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman şeker IP: 88.231.7.xxx Tarih : 1.03.2008 12:57:06

öncelikle vana ve akköprü halkına en içten dilrklerimden slm gönderiyorum ben ankarada askerim ve gercekten attık yetkililerin bu durumu görmelerini isterim ben de o okulda okudum o sıkıntıları bende gördüm riran önce yetkililer ilgilenirse çok memnun olurum herkese slm ...