7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Sokaklar su hattı ile tanışıyor

SOKAKLAR İLK KEZ SU HATTI İLE TANIŞIYOR

Van Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin su almayan birçok bölgesinde yeni hatlar döşerken, sezon sonuna kadar 75 kilometre su hattı döşeneceği belirtildi.

Van Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yeni su hatları ve hat yenileme çalışmalarına devam ediyor. Şabaniye, Düzyol, Cumhuriyet mahalleri olmak üzere birçok alanda devam eden çalışmalar halkın takdirini toplamaya devam ediyor. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından Şabaniye Mahallesi'nde bulunan Bahar 1. Sokak, Umut Sokak, Yunus Emre 2 ve 3. Sokak, Kışla Yolu 1. Sok ile Emre Sokakta 2 bin 725 metre 110'luk su hattı çekti. Yine Düzyol mahallesi 6-8-16. sokaklara ise 655 metre 110'luk su hattı döşedi.

Su İşleri Müdürlüğü ayrıca Sanat Sokağı'nı da ilk kez su hattı ile tanıştırdı. Daha önce sularını üç sokak ötede yer alan su hattından alan esnaf bu kez kendi hatlarına kavuşmuş oldu. Belediye ekipleri Sanat Sokağı'na 243 metre uzunluğunda 110'luk su hat borusunu döşedi.

Belediye ekipleri Zeve Caddesi'nde de yine ilk kez su hattı döşenerek halkın hizmetine sunuldu. Burada da 538 metre 200'lük borular döşenerek halkın su ihtiyacı giderilmiş oldu. Bu mahallerde bitme aşamasına gelen çalışmaların tamamlanmasının ardından Yeni Mahalle, Karşıyaka, Hacıbekir, Esenler, Akköprü, Beyüzümü, Seyrantepe ve Altıntepe mahallelerinde su hattı çalışmaları başlatılacak.

Konu ile ilgili bilgi veren Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Cevat Boz, çalışma yaptıkları bazı mahallelerin ilk kez su ile tanıştığını aktararak, "Bu sokak ve mahallerde yaşayan halkımız kendi marifetleri ile çok uzak noktalardan su hattı çekerek evlerine ulaştırmış. Biz bu alanlarda yeni hatlar çekerek halkımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Uzak noktalardan getirilen hatları iptal ederek, her evin ihtiyacına göre bağlantı yapıyoruz. Bu yıl sonuna kadar 75 kilometre su hattı çekeceğiz" dedi.

SOKAKLAR İLK KEZ SU HATTI İLE TANIŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 14:47:03
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 15:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?