3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Sokaklarını kendileri temizlediler

Van'da son günlerde etkili olan soğuk hava ve yağışların ardından cadde ve sokaklarda oluşan çamur esnafların tepkisine neden oluyor. Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ihale ile temizlik işlerinin verildiği şirketin cadde ve sokaklarda yeterli temizlik yapmamasına tepki gösteren esnaflar, çamur olduğu için müşterinin girmediği sokakları temizledi.

Sıhke Caddesi Menzilcioğlu Çarşısı mevkiinde oluşan çamur dolayısıyla büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten esnaflar, kendi aralarında topladıkları paralarla işçi tutarak temizlik yaptırdı. Esnaflardan Maşallah Minaz, çamur yüzünden müşterilerinin sokağa girmediğini söyleyerek "Esnafların halini görüyorsunuz. Vatandaşlar çamur içinde yürüyor. Esnaflar bu çamur ve rezalet içinde her gün siftahsız işyerlerini kapatıyor" dedi.

Sorunun çözümü için belediyeden destek beklediklerini ifade eden Nevzat Hamzaoğulları isimli esnaf da "Sokağımız bayramdan sonra hiç temizlenmedi. Arkadaşlarımızın arasında topladığımız paralarla sokaktaki çamurları temizliyoruz. Bu sorunumuzun bir an evvel çözülmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 18:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal aras ertan IP: 85.105.244.xxx Tarih : 7.01.2008 11:42:06

bu belediyeden bunun dışında bir şey beklenmez vanımızı berbat ettiler iskele cadesi dediler yaptıkları kaldırım şimdiden yıkılmaya başladı gerçi fazla geçmeden kendileri yıkacaklar çünkü yapılan hizmet sadece birilerini zengin etme amaçlı yapıldığına inanıyorum bir hizmet kanalı bile olmadan yapılan yer altı çalışması hiç bir işe yaramaz yapılan loğarlar yüzünden arabalarda zıplayarak gitmeye mecburmuyuz allah aşkına lutfen yaptığınız işin hakını verin yada yapmayın