7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Sokakta çalışan çocuklar yürüdü

SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR YÜRÜDÜ

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü münasebetiyle Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında yaklaşık 30 civarında sokakta çalışan çocuk yürüyüş yaptı.

Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇÖGEM) bünyesinde bulunan yaklaşık 30 sokakta çalışan çocuk, Kültür Sarayı'ndan Van Valiliği'ne kadar polis korteji eşliğinde ellerinde değişik pankart ve dövizlerle yürüdü. Valilik önünde günün anlam ve önemi belirten bir açıklama yapan Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Tarık Kuşman, bugün çocuk işçiliğinin dünyada sosyal ve ekonomik açından çok önemli bir insan ve çocuk hakları sorunu olduğunu söyledi.

Kuşman, yapılan tahminlere göre bugün tüm dünyada 250 milyon kadar çocuğun yeterli eğitimden, sağlık hizmetlerinden ve özgürlüklerinden yoksun bir şekilde çalışmakta olduklarını belirtti. Kişisel olarak hiç kuşkusuz bunun bedelini çocukların ödediğini ifade eden Kuşman, "Uzun vadede bunun zararını çocuk işçiliği ile mücadele etmen ülkeler ödemektedir. Bu etkinlikleri yapmaktaki temel hedefimiz kamuoyunda gerekli duyarlılığı oluşturarak çocuk işçiliğini azaltmak tamamen ortadan kaldırtmaktır. Ağır çalışma koşullar altında çocuğun çalıştırılması fiziksel ve psikolojik izler bırakmaktadır" dedi.

Bugünlerde okulların tatil olacağını, bazı ailelerin çocuklarını sokakta çalışmaya göndermeye başlayacaklarını ifade eden Kuşman, "Buradan bütün ailelere seslenmek istiyorum. Çocuklarının yeri sokakta çalışmak değil, oyun oynamak ve tatil yapmaktır. Ayrıca kamuoyuna şunu belirtmek istiyorum. Sokakta çalışan çocuklardan kesinlikle alış veriş yapmasınlar, trafik ışıklarında da araçlarının camlarını sildirmesinler. Ülkemizde özellikle ilimizde çocuk işçiliği ile mücadelede çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda mobil ekip sokak çalışmaları yoluyla çocukları ve ailelere ulaşılması sosyal ve ekonomik risk altında olan ailelerin bilinçlendirilmesi çalışmaları yürütülmüş. Bunun yanında gerektiğinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bütçesinden destek sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

Grup daha sonra Atatürk Anıtı önünde çektikleri hatıra fotoğrafının ardından dağıldı.

SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR YÜRÜDÜ
SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 12:29:05
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 14:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?