3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Sokaktan gelen başarı

Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk ve Gençlik Merkezi tarafından sokakta çalışırken, eğitime kazandırılan 180 öğrencinin yüzde 50'sinin girdikleri Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 350 ve üzerinde puan alarak büyük bir başarı sağladığı belirtildi.


Merkez çalışanlarının, haftanın belli günlerinde sokaklar çalışan çocuklara yönelik yaptıkları alan taraması neticesinde kayıt altına alınan fakir aile çocukları SBS'de büyük başarı gösterdi. 6-17 yaş grubunda toplam 520 çocuğun haftanın belirli günlerinde geldiği merkezde 2 çocuk gelişimi, 1 bilgisayar, 1 beden eğitimi, 1 resim, 1 sosyolog ve 1 sosyal hizmet uzmanı tarafından eğitildiği bildirildi.

Resim, bilgisayar, drama ve sinema sınıflarının yanı sıra halk oyunları, satranç, futbol, bilardo, basketbol ve voleybol gibi branşlarda da eğitim verildiği belirtildi.
Bu yıl 6. ve 7.sınıflarda okuyan 180 öğrencinin SBS'ye girdiğini ifade eden Merkez Müdürü Hüseyin Aras, öğrencilerinin yüzde 50'sinin sınavda 350 ve üzerinde puan aldığını kaydetti.

Özellikle varoş mahallerde yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan aile çocuklarından oluşan öğrencilerinin gösterdiği başarının küçümsenmeyecek kadar önemli olduğunu ifade eden Aras, sınava giren öğrencilerinin 8'inin maddi imkansızlıklardan veya başka nedenlerden dolayı yarım bıraktığı eğitimlerine tekrar kazandırılan kişiler olduğunu söyledi.

Çocukların merkeze kabul edilmesinin ilk şartının sokakta çalışıyor olması olduğunu ifade eden Aras, çocukları sokaklardan kurtararak topluma kazandırdıklarını söyledi. Aras, "Bu 520 öğrencimizin tüm masrafları müdürlüğümüz tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor. Her gün merkeze gelen yaklaşık 100 çocuğa öğle saatlerinde 5 çeşit yemek veriyoruz. Ayrıca çocuklara yılda 2 kez de elbise veriyoruz" dedi.


Çocukların aileleriyle yaptıkları görüşmeler neticesinde eğitimini yarım bırakan veya okula gitmeyenleri eğitime kazandırdıklarını belirten Hüseyin Aras, ekiplerinin bu konuda saha taramalarına devam ettiğini söyledi. Aras, "Merkezimize gelen çocukların yüzde 8'i eğitimini yarıda bırakan veya hiç okula gitmeyen çocuklardan oluşuyordu.

Ancak aileleri ile yaptığımız görüşmeler sonundan bunların tamamını tekrar eğitime kazandırdık. Yaşları 15'ten büyük olanları açık öğretime, küçük olanları ise eğitimlerine kaldıkları yerden devam ettirmelerini sağladık" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 17:12:11
Güncelleme :19 Ağustos 2008 Salı 17:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?