2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Sokaktan sanata

Van Belediye Başkanlığı, cadde ve sokaklarda satıcılık yaparak harçlıklarını çıkartan, aile bütçelerine katkı sağlamaya çalışan 7-11 yaş aralığındaki 45 çocuğa Belediye Kültür ve Gençlik Merkezi'nin kapılarını açtı.

Van da sokaklarda selpak, kaçak sigara, tartıcılık ve ayakkabı boyacılığı yapan çocuklar, kültür ve sanatsal etkinliklere yöneldiler. Kültür Merkezi çalışanlarının girişimleriyle sokak aralarında zamanlarını geçiren satıcı çocuklar ikna edildikten sonra sanatla buluşturuldular. Sokak çocukları, belediye bünyesinde faaliyet gösteren halk oyunları ve müzik hocaları tarafından eğitime tabi tutuldular. Hayli istekli oldukları görülen çocuklardan kimisi halk oyunları öğrenmeye çalışırken, kimisi de müzik aletleri çaldı. Müzik alanında yetenlikli olan Vedat ve Mehmet isimli çocuklar da seslendirdikleri türkü ile çalışanlara ve arkadaşlarına hoşça vakit geçirtti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Kültür ve Gençlik Merkezi yetkilileri, çocukların asıl yerlerinin evleri ve okulları olduğunu belirttiler. Çocukların sokaklarda bir çok tehlikeyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden yetkililer, onlara yönelik sürekli kurslar düzenleyeceklerini dile getirdiler. Çocuklara topluma kazandırılmayı hedeflediklerini dile getiren yetkililer, "Çocuklarımıza yönelik düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikler sürekli düzenlenecektir. Biz hepsini kurslarımıza kaydetti. Onlara sanatsal faaliyetleri sevdirerek, sokaklarda kalmalarını önlemek istiyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 18:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?